Sözleşmeli öğretmen atamaları yarın yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yarın, 13 bin sözleşmeli öğretmen atayacak. Atamalar dolayısıyla yarın saat 10.00'da Başöğretmen Salonu'nda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katılacağı tören düzenlenecek. Törende KPSS10 puan üstünlüğü esasına göre, 52 branşta toplam 13 bin sözleşmeli pozisyona öğretmen görevlendirilecek. Atamalara ilk tepki Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik'ten geldi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 09:20
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarın saat 10.00'da Başöğretmen Salonu'nda düzenlenecek törenle 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için 22-31 Ekim 2008 tarihleri arasında 31 bin 970 adayın başvurduğu öğrenildi.

Atama sonuçları, Bakanlığın ''http://personel.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek. Atanacak öğretmenler, 14 Kasım'dan itibaren görevlendirildikleri il milli eğitim müdürlüklerine, ''2008-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu''nda istenilen belgelerle bizzat başvuracaklar.

 

Eğitim-Sen'in açıklamaları

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, ''sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının eğitimin sorunlarını çözmek bir yana, iş güvencesinden yoksun, düşük ücretlerle çalışma anlamına geldiğini'' savundu.

Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, yarın 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını hatırlatarak, sözleşmeli öğretmen istihdamının Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) temel politikası haline getirildiğini iddia etti.

Yarın gerçekleştirilecek atamaların 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlamasından sonra yapılmasının sakıncalı olduğunu savunan Bozgeyik, şunları kaydetti: ''Bakanlık, atamaları daha önce ve yeterli sayıda yapmayarak yaşanan sorunların daha da derinleşmesine izin vermiştir. Yapılacak atamaların 'sözleşmeli öğretmenlik' durumunu yaygınlaştırması başlı başına bir sorundur ve eğitimde yaşanan kadro açığının bu şekilde kapatılabilmesi mümkün değildir.
Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması eğitimin sorunların çözmek bir yana, iş güvencesinden yoksun, düşük ücretlerle çalışma anlamına gelmektedir. Öğretmenlik mesleği düzenlilik ve süreklilik gerektirir. Sözleşmeli öğretmenlerin mevcut çalışma koşulları ile öğrencilere faydalı olabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle bütün öğretmenler kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak çalıştırılmak zorundadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler