Davutoğlu Washington'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin başkenti Washington'a gitti.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 11:03
Abone Ol google-news

Davutoğlu, özel "ATA" uçağıyla geldiği Dulles Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan tarafından karşılandı.

Washington'da dünyanın saygın dergilerinden Foreign Policy'nin bu yıl ikincisi düzenlenen ve kendisinin de yeraldığı ''En Önemli 100 Küresel Entelektüel'' listesiyle ilgili etkinliğe katılacak olan Davutoğlu, bazı ikili temaslarda da bulunacak.

Davutoğlu, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel konuların ele alınacağı temasları çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon ile bazı önde gelen milletvekilleri ve senatörler ile görüşecek. Davutoğlu, Washington'da bulunan AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile de bir görüşme yapacak.

Türk derneklerinin yöneticileri ve ABD'deki Türk toplumunun üyeleriyle biraraya gelecek olan Davutoğlu, Georgetown Üniversitesi ve Brookings Enstitüsü'nde de Türkiye'nın dış politikası üzerine konuşmalar yapacak.

Türk ve yabancı basın mensuplarıyla da toplantılar düzenleyecek olan Davutoğlu'nun, temaslarının ardından 30 Kasım Salı günü Washington'dan ayrılması öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon