Şişecam 75 yaşında

Atatürk'ün direktifleriyle 1935 yılında Türkiye İş Bankası tarafından kurulan ve aradan geçen sürede dünyanın en büyük cam üreticileri arasına girmeyi başaran Şişecam topluluğu, kuruluşunun 75. yılını kutluyor.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 12:07
Abone Ol google-news

Şişecam'dan yapılan açıklamada, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam'ın 400 kişi ile başlayan serüveninin bugün 5.250'si yurt dışında olmak üzere toplam 18 bin çalışan ile sürdüğünü, 3000 ton cam üretimi ile başlayan faaliyetin ise 3,5 milyon ton/yıla ulaşacağını belirtti.

Cam üretiminin üçte birini yurt dışında gerçekleştirmeye devam eden Şişecam'ın 2,5 milyar dolar düzeyine ulaşması beklenen toplam satışlarının yüzde 47'sini uluslararası satışların oluşturduğuna dikkat çeken Kırman, ''Şişecam 75 yıllık faaliyet sürecinde her zaman daha iyiye giden bir yolda, dünyadaki gelişmeleri takip ederek kendini geliştirmiş, yenilemiştir. Uzmanlaşma ve doğru bilinen işi yapma ilkesinden hareket eden Şişecam için hiç değişmeyecek bir gerçek vardır ki, o da topluluğun başarısının arkasında yatan en önemli unsurlardan biri olan cama odaklanmışlıktır'' ifadesini kullandı.

Ahmet Kırman, Şişecam'ın temellerinin Atatürk'ün talimatıyla, Türkiye İş Bankası tarafından 29 Kasım 1935'te Paşabahçe'deki tek bir tesis ile atıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Şişecam 75 yıllık faaliyet sürecinde her zaman daha iyiye giden bir yolda, dünyadaki gelişmeleri takip ederek kendini geliştirmiş, yenilemiştir. Uzmanlaşma ve doğru bilinen işi yapma ilkesinden hareket eden Şişecam için hiç değişmeyecek bir gerçek vardır ki; o da topluluğun başarısının arkasında yatan en önemli unsurlardan biri olan cama odaklanmışlıktır.

1935'te tek tesis ve 400 çalışanla yola çıktık, bugün 91 tesis ve 18 bin çalışanımızla yolumuza devam ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler