Şevval Sam, Berlin'de konser verdi

Sanatçı Şevval Sam, Almanya'nın başkenti Berlin'de bir konser verdi. Sam, gelecek dönemlerde yeniden Berlin'e gelebileceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 12:15
Abone Ol google-news

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) tarafından "Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı" düzenlenen toplantı sonrasında sahneye çıkan Şevval Sam, Türkiye'nin değişik yörelerinden ve farklı dillerde söylediği şarkıları ile izleyenleri coşturdu. Sam, konserden sonra yaptığı açıklamada, Berlin'de ilk kez konser verdiğini, etkinliğin çok güzel geçtiğini, gelecek dönemlerde yeniden Berlin'e gelebileceğini söyledi.

Bir dizide yeniden rol alıp almayacağı şeklindeki bir soruya karşılık Sam, "Dizi enflasyonunda her zaman iyi kesişmeler olması kolay olmuyor. Gülbeyaz dizisi çok güzel bir kesişmeydi, her zaman böyle bir şans olmuyor. Gerçekten içime sinen bir proje ile karşılaşmam durumunda bir dizide oynamayı isterim" şeklinde konuştu.

Sam, şu an bir projenin olmadığını, ancak bunun dizilere kapalı olduğu anlamına gelmediğini belirtti. Kendisinin bir sinema filminde yer aldığını, konserlerinin de kendisini duygusal açıdan tatmin ettiğini ifade eden Sam, oyuncuların başlattıkları sendikalaşma sürecine de destek verdiğini kaydetti.

Almanya'da yaşayan Müslüman göçmenlere yönelik olumsuz söylemlerin arttığının hatırlatılması üzerine de Sam, milliyetçiliğin tüm dünyada arttığını, bunun dünya için hayırsız bir süreç olduğunu, insanların, herkesin eşit haklara sahip olduğunu anlaması gerektiğini belirterek, insanların diğer insanlara, etnik kimlik, dini inanç ya da derisinin rengine bakmadan tümüyle bir insan olarak bakması gerektiğini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler