Say, Akdeniz Üniversitesi'nde yurttaşlarla buluştu

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, ünlü Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatschinkaja ile Akdeniz Üniversitesi'nde konser verdi.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 15:06
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ve dün başlayan 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Akdeniz Üniversitesine taşındı. Festivalin Genel Sanat Yönetmeni dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, üniversitenin Konferans Salonu'nda, ücretsiz halk konserinde, öğrenciler ve yurttaşlarla buluştu. Konser için kampüs alanındaki Atatürk Konferans Salonu önünde uzun kuyruk oluşurken, öğrenci ve vatandaşların büyük bölümü konseri, konferans salonunda ayakta ve yerlere oturarak izledi. Öğrencilerin bir bölümü de sahneye oturtuldu.

Fazıl Say, ilk bölümdeki solo konserinde Aşık Veysel'in anısına bestelediği ''Karatoprak''ın da aralarında yer aldığı besteleri ile birçok tanınmış ünlü eseri seslendirdi. Sanatçı, konserin ikinci bölümünde Moldovalı ünlü keman sanatçısı Patricia Kopatschinkaja ile farklı müzik tarzlarındaki eserler seslendirdi. Çıplak ayakla sahneye çıkan ünlü keman virtüözü, hareketli performansı ve ülkesine özgü bir şarkıyı kemanla birlikte seslendirmesiyle izleyiciden büyük alkış aldı.

Şarkı aralarında izleyicilere seslenen Fazıl Say, festival kapsamında ilk kez üniversitede konser verdiğini belirterek, halkın gösterdiği ilgiyi ''muazzam'' olarak tanımladı. Say, bundan sonraki festivallerde de Akdeniz Üniversitesinde konser vereceğini söyledi.
Moldovalı genç sanatçı Patricia Kopatschinkaja'nın, yeteneği, sahnede yerinde duramayan tarzı ve performansıyla dünyada büyük ilgi gördüğünü anlatan Say, Kopatschinkaja ile aynı sahnede sanatseverlerle buluşmaktan mutluluk duyduklarını da söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'ne katılan Türk ve yabancı sanatçıların da izlediği konserin ardından, iki sanatçıya Prof. Dr. Kurtcephe tarafından çiçek ve plaket verildi.

Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi çatısı altında verilen konserle bugün çok özel bir gün ve sanatın güzelliklerini yaşadıklarını belirterek, konser organizasyonu için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon