Konya'da "Değişim Yarat" semineri

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ''Değişim Yarat'' kampanyası kapsamında Konya'da seminer düzenlendi.

Yayınlanma: 27.11.2010 - 15:42
Abone Ol google-news

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Türkiye Başkanı Arzu Özyol, Konya Kipa Alışveriş Merkezi Aile Kulübü'nde düzenlenen seminerde, proje kapsamında Türkiye genelinde 81 ilde ''Toplumsal Cinsiyet Eşitliği''nin yaygınlaştırılması amacıyla seminerler düzenlediklerini bildirdi.

Projenin ana amacının kadının güçlendirilmesine yönelik olduğunu vurgulayan Özyol, ''Kadın erkek eşitliği dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk şey, kadının iş hayatında yer alması... Kadın eğer eve odaklı bir hayatın içinde bulunuyorsa, kadının ayakta durmasına ve kendisine sunulan fırsatları değerlendirmesine fırsatları olmuyor'' dedi.

Bu kampanyayla, kadını önce evden dışarıya taşıyarak, kadına istihdam anlamında fırsatlarını göstermek istediklerini belirten Özyol, şunları kaydetti:
''Kadınlarımızın kendilerine ait hak ve sorumluluklarının olduğunu bilmesi, birinci aşamada her şeyden önemli. Şiddete maruz kalan çok sayıda kadınımız var. Kadınlarımız, haklarını bilmesine rağmen kapıyı kapatıp çıkabilecek, çocukları ile kendi yaşamını sürdürebilecek bir potansiyele, bir mesleki formasyona sahip olmadığı takdirde bu adımı atmakta da zorlanacaktır. Bizim geliş amacımız da bunun yollarını belirlemek, kadınlarımızla paylaşmak. Tabii ki kamunun desteğiyle çözüm önerilerini getirmek ve bu çözüm önerilerini harekete geçirmek... Konya'da her eğitim grubundan, her meslek grubundan kadınla bir arada olmak istiyoruz.'

 

Üniversite öğrencilerine "annemin çorbası"

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan da Konyalı kadınların birçok el becerisi olduğunu ve bu becerileri sayesinde aile ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Kadının öncelikle kendini benimsemesi gerektiğini belirten Doğan, kadının öz güveni sayesinde çevresinde kendini dinlettirebileceğini, önemsettireceğini dile getirdi.

Konya'da 4 üniversite bulunduğunu ve öğrenci sayısının arttığını hatırlatan Doğan, ''Bu çocuklarımız için kadınlarımız ev yemekleri hazırlayarak onların 'Annemin çorbası, annemin kurabiyesi, annemin keki' özlemini giderebilir. Bu sayede de birçok kadınımız hem çocuklarımızın ev yemeği özlemini giderir hem de aile ekonomisine katkı sağlar'' diye konuştu.

Programa katılan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü de Türkiye'de bölgelerin şartlarına göre sorunları belirleyerek çözüm önerileri bulmaya çalıştıklarını anlattı.

Güllü, Konyalı kadınların her zaman kendilerine ulaşarak çözüm önerileri sunabileceğini de bildirdi.

Programa, Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler