PKK terörü, İsviçre'ye de sıçradı

Terör örgütü PKK, elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi ve sağlık koşullarını bahane ederek yurt içinde başlattığı terör eylemlerine İsviçre'yi de dahil etti. Terör örgütü mensupları, İsviçre Televizyonu'na yönelik bir işgal eylemi gerçekleştirdi. Federal Polis Basın Sözcüsü Balmer, terör örgütünün, Kürt kökenli çocukları kaçırdığını, bunların önce İsviçre'deki ideolojik eğitim kamplarına, sonra Irak'ın kuzeyindeki çatışma alanına götürüldüklerini söyledi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 10:17
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK, elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi ve sağlık koşullarını bahane ederek yurt içinde başlattığı terör eylemlerine İsviçre'yi de dahil etti. Terör örgütünün son zamanlarda Kürt kökenli ailelerin çocuklarını kaçırarak Irak'ın kuzeyine götürdüğü kaydedildi. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, terör örgütü mensupları geçen hafta, İsviçre Televizyonu'na yönelik bir işgal eylemi gerçekleştirdi. Kurumun ziyaretçi salonunu işgal eden teröristler, televizyonda PKK terör örgütü ile ilgili haber yapılmasını talep ettikleri, ancak bu talebin Genel Yayın Yönetmeni Ueli Haldimann tarafından kabul edilmediği ve güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucunda işgal eyleminin başarısızlıkla sonuçlandığı ortaya çıktı.

Federal Polis Basın Sözcüsü Guido Balmer, Türk kuruluşlarına yönelik terör eylemlerinin arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu doğrulayarak, terör örgütünün bu tür eylemleri gerçekleştirebilmesinin ''uluslararası yapıya'' sahip olmasından kaynaklandığını açıkladı.

Terör örgütünün İsviçre'deki eylem merkezinin Basel'deki ''Sefkan Kültür Merkezi'' olduğunu vurgulayan Federal Polis Basın Sözcüsü Balmer, terör örgütünün, Basel ve diğer kentlerde yaşayan Kürt kökenli ailelerin çocuklarını kaçırdığını, bunların önce İsviçre'deki ideolojik eğitim kamplarına, oradan da Irak'ın kuzeyindeki çatışma alanına götürüldüklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin aksine İsviçre'de yasaklı olmadığını, ancak izlenen örgütler listesinde yer aldığını vurgulayan Federal Polis Sözcüsü Balmer, terör örgütüne yönelik ek önlemlerin süratle alındığını, terör örgütünün yasaklanmasına yönelik girişimlerin gündemde olduğunu belirtti.

İsviçre Federal Polis Ofisi tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan ''İç Güvenlik Raporu''nda, terör örgütü kadrolarının ve yandaşlarının, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını bahane ederek ülkede terör estirdikleri, Basel, St.Galen, Zürih, Lyss ve Müchenbuchsee kentlerinde meydana gelen yangın ve baskınların terör örgütü PKK'nın silahlı uzantısı ''TAK'' tarafından üstlenildiği, İsviçre güvenlik birimlerince gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütüne finansman desteği sağlamaya yönelik olarak uyuşturucu ticareti, haraç alma ve kara para aklama faaliyetlerini organize ettiği belirlenen terör örgütü PKK'nın eski Rusya Federasyonu ve Orta Asya sorumlusu Mehmet Eşiyok'un yakalandığı belirtilmişti.

Ancak Türkiye'nin iade talebine rağmen, terörist Mehmet Eşiyok'u serbest bırakan İsviçre'nin, son dönemde terör örgütü PKK'yı yakın takibe aldığı ve ülkedeki şiddet eylemlerini organize ettiği belirlenen İzzet E'nin yakalanması için operasyon başlattığı kaydedildi.

''Sonntags Zeitung'' gazetesine konuşan Kürt kökenli Doğan Kızıler adlı baba, terör örgütü PKK'nın çocuk kaçırma eylemlerini doğrulayarak, oğlu Hasan Kızıler'in terör örgütü tarafından kaçırıldığını ve kısa süre sonra oğlunun öldüğü haberinin geldiğini bildirdi. Kızıler, İsviçre'de kendisiyle aynı kaderi paylaşan 40'ın üzerinde aile olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler