Duruşma Perşembe gününe ertelendi

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın 8'inci duruşması sona erdi. Mahkeme, duruşmayı 6 Kasım Perşembe günü saat 09.30'a erteledi. Bugünkü oturumda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından okunan iddianamede 1344'üncü sayfaya gelindi. İddianamenin bugünkü bölümünde, sanıkların hukuki durumu ele alındı.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 10:55
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşması sona erdi. 46'sı tutuklu 86 sanıklı 'Ergenekon' davasının duruşması 6 Kasım Perşembe gününe ertelendi.

Davanın bugünkü duruşmasının öğleden sonraki oturumunda, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olarak okunan iddianamede 1344'üncü sayfaya ulaşıldı.

Sanıkların hukuki durumlarının anlatıldığı bölümlerin okunmasına, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu ile ilgili bölümden devam edildi.

Mahkeme heyeti, iddianamenin okunmasına ara verilmesinden sonra bazı sanık ve avukatlarının beyan ve taleplerini dinledi. Ardından Cumhuriyet Savcıları, taleplere ilişkin görüşlerini bildirdi.

Öğleden önce yapılan oturumda, sanıkların hukuki durumlarının anlatıldığı bölümleri okuyan Savcı Taşkın, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile ilgili bölümü okurken salondaki ses sisteminde sorun yaşandı. Bu sırada Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, sesin kesilme nedenini sorunca bazı tutuklu sanıklar güldü. Sorun, teknik ekibin müdahalesiyle giderilince Savcı Taşkın yeniden iddianameyi okumayı sürdürdü. Bu arada, savcıların iddianamenin bazı bölümlerini atlayarak okudukları gözlendi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın saat 09.30'da başlayan bugünkü duruşmasına, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu tutuklu sanıklar ile 10 tutuksuz sanık katıldı. Sağlık sorunları olan diğer tutuklu sanıklar Mehmet Zekeriya Öztürk ile Bekir Öztürk ise duruşmaya gelmedi. Tutuksuz sanıklardan ise Kemal Alemdaroğlu, Kemal Şahin, Mehmet Murat Yücel, Ferudun Refik Nuhoğlu, İbrahim Benli, Emin Caner Yiğit, Asım Demir, Coşkun Çalık, Murat Özkan, Aydın Gergin ve Atilla Aksu duruşmada hazır bulundu.

Bu kişilerden Alemdaroğlu, Gergin ve Aksu'nun duruşma sürerken geldikleri gözlendi. Başka suçtan hükümlü olan bu davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker ise getirilmedi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümüne, başka suçtan tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Semih Tufan Gülaltay'ın da getirildiği belirtildi.

İzleyici ve basın mensupları ile avukatların olduğu bölümlerde önceki duruşmalara göre yoğunluk yaşanmaması dikkati çekti. Bu nedenle tüm basın mensupları duruşmayı, mahkeme heyeti, savcılar, sanıklar, avukatlar ve izleyicilerin yer aldığı iç salondan takip edebiliyor.

 

'Türkiye yargılanıyor, Türkiye yurtseverliği yargılanıyor'

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, ''Ergenekon davasında Türkiye'nin, Türk yurtseverliğinin yargılandığını'' öne sürdü.

Gültekin, ''Ergenekon'' davasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde yaptığı basın açıklamasında, davanın Türkiye'ye hayrının dokunacağını ifade ederek, ''Hukuk nasıl katledilir konusunda hakim, savcı ve avukat adaylarına ders verilirken, somut ve canlı bir örnek olması bakımından bu dava çok büyük hizmet verecektir'' dedi.

İP Genel Başkan Vekili Gültekin, 442. klasörde yer alan Tuncay Güney'in ifadesinin 42 sayfasının bazı kişilerce yok edildiğini ileri sürdü.

Mehmet Bedri Gültekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Burada Türkiye yargılanıyor, burada Türkiye yurtseverliği yargılanıyor. Burada, Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi uyarınca, Türkiye'nin etnik ve dini temelde yeniden şekillendirilmesini amaçlayan Amerika'nın çıkarlarına uygun olarak hareket eden bir suç örgütü, Türkiye'nin yurtseverlerini, komplolarla içeri attırmıştır ve burada yargılanmasını sağlamaktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler