Onarım ruhsatı yok

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Haydarpaşa Tren Garı'nda belediyenin denetiminde bir onarım olmadığını belirterek, ''Eğer yangın onarım yapılan yerde çıktıysa kaçak çalışma var demektir'' dedi.

Yayınlanma: 28.11.2010 - 18:22
Abone Ol google-news

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi binaları onarmak için her ilçede KUDEP adı verilen birimler olduğunu, bu birimlerin onarım ruhsatı verdiğini ve yapılan çalışmaları denetlediğini belirterek, ''Burasıyla ilgili belediyemiz tarafından verilmiş bir onarım ruhsatı söz konusu değil. Başvuru var. Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulundan onay alınmış. Daha sonra ödenek yokluğundan bizden ruhsat alınmamış. Belediyenin denetiminde yapılan bir onarım yok. Eğer yangın onarım yapılan yerde çıktıysa kaçak bir çalışma var demektir'' diye konuştu.

Yangının ardından olay yerine gelerek, inceleme yapan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de, Haydarpaşa Garı'nın herkeste bir anısı bulunduğunu belirterek, ''Ama bende ayrı bir anısı var. Deniz Gezmiş filmini 2 ay burada çektik. Garın içini çok iyi bilirim'' dedi.
Haydarpaşa Garının, İstanbul'un çok önemli bir silueti olduğunu kaydeden Şimşek, şunları söyledi:

''1908'den beri İstanbul Anadolu bağlantısını kuran, çok önemli bir eserdir. Burada sorulması gereken şu, sanırım 3 gün önce, Sayın Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığı'na getirildi. Acaba İstanbul'da bir itfaiye helikopteri var mı? Böyle bir binada çıkan yangının iptidai bir şekilde söndürülmesi mümkün olabilir mi? İtfaiyeci değilim ama bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar bu söndürmenin, itfaiye helikopteriyle havadan yapılması gerektiğini söylüyor. 2010 Kültür Başkenti İstanbul, 16 yıldır Recep Tayyip Erdoğan'ın anlayışıyla yönetiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 18 milyar lira. Bir itfaiye helikopteri alacak kadar bütçesi yok mu? Allah'a havale edilmiş bir ülke, bir İstanbul yönetimi olabilir mi? Bu ne acıdır.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler