Pakistan'dan yeni başkana uyarı

ABD'de yapılacak seçimler dünya siyasetini yakından ilgilendiriyor. Yeni başkanın seçilmesiyle birlikte dünyanın birçok bölgesinde yeni bir sayfa açılacak. Bu bölgelerden biri olan, Pakistan'ın Başbakanı Yusuf Riza Gilani yaptığı açıklamada, yeni ABD başkanına Pakistan'ın Afgan sınırı yakınına füze saldırılarını durdurması gerekliliği konusunda uyarıda bulundu.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 11:11
Abone Ol google-news

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, yeni ABD başkanının Pakistan'ın Afgan sınırı yakınına füze saldırılarını durdurması, yoksa ülkedeki militanlarla mücadele çabalarında başarısız olma riskini göze alması gerektiğini belirtti.

Gilani, yaptığı açıklamada, saldırıların, Pakistan'ın militanlarla mücadele çabalarını boşa çıkarabileceğini kaydederek, ''Amerika'nın yeni başkanının kim olacağı önemli değil. Eğer Pakistan'ın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı göstermezse Amerikan ve Batı karşıtı görüşlere neden olacaktır'' dedi.

ABD'nin, ülkesinin ordusu ile istihbarat paylaşması ve işbirliği yapması gerektiğini söyleyen Gilani, ''Hem bize güvenmeliler, hem de bizimle çalışmalılar'' diye konuştu.

Ülkeyi ziyaret eden Amerikalı General David Petraeus'u saldırıların olumsuz sonuçları konusunda uyardığında generalin ''ikna olmuş'' göründüğünü anlatan Gilani, ancak saldırıların yakın zamanda sona ereceğine dair güvence almadığını ifade etti.

ABD, son iki ay içinde Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınında, El Kaide örgütü ve Taliban militanlarının bulunduğu düşünülen hedeflere en az 17 saldırı düzenledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler