Gazetelerde Bugün

Gazetelerin manşetlerinde WikiLeaks'ın açıkladığı belgeler ve Haydarpaşa Garı'ndaki yangın haberleri yer aldı...

Yayınlanma: 29.11.2010 - 07:12
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Dünyayı sarsan belgeler


‘Türkiye İslam devleti olma yolunda’ İnternet sitesi WikiLeaks, Washington’ın uyarılarına rağmen ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan sızdırılan belgeleri açıklamaya başladı. Belgelerde Amerikalı diplomatlar Türkiye’nin güvenilirliğine ilişkin şüphelerini dile getirirken Başbakan Erdoğan ve danışmanlarına yönelik olumsuz ifadeler yer alıyor. Dışişleri Bakanı Davutoğlu için “tehlikeli ve deli” ifadelerini kullanan diplomatların, Türkiye’nin gelecekte İslam devleti olma yolunda ilerlediği ve AB’ye üye olamayacağı yönündeki görüşleri de belgelerde yer alıyor.




HÜRRİYET

Merkez üssü Ankara: Sızıntı depremi


Wikileaks gizli kriptoları sızdırdı. En büyük sızıntı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği kaynaklı.


MİLLİYET

Dünya karıştı

Wikileaks'in ele geçirdiği gizli belgeler nihayet yayınlandı.



VATAN

Ve kıyamet koptu


ABD'nin günlerdir "Tüm dünya ile ilişkileriniz bozulacak" diye önlemeye çalıştığı gizli diplomatik yazışmalar dün gece yayınlandı.



RADİKAL

İhmalpaşa


102 yıllık Haydarpaşa Garı'nda ihmaller çatıyı 1.5 saatte kül etti.


AKŞAM

Diplomasinin 11 Eylül'ü


ABD'nin Irak ve Afganistan işgalleriyle gizli belgeleri sızdıran internet sitesi WikiLeaks dünyayı sarstı. ABD Dışişleri'ne ait 250 bin yeni belge yayınlandı. Kirli sırlar, büyük yalanlar ortaya çıktı.


SÖZCÜ

Ahirette hesap soracak


Kanser tedavisi gördüğü sırada Ergenekon savcılarınca evi basılan Türkan Saylan ve 13 ÇYDD yöneticisi tüm suçlamalardan aklandı.


HABERTÜRK

Dedikoducu Amerika


Dünya nefesini tuttu; WikiLeaks sır belge bombalarını patlattı. En yakın müttefiklerini bile aşağılayan ABD suçüstü yakalandı.


SABAH

Darbenin belgesi

SABAH, "Balyoz" toplantısını izleyen Genelkurmay gözlemcisinin  raporuna ulaştı: "Çetin Doğan ve komutanlar Milli Mutabakat Hükümeti'ni tartıştılar"


POSTA

İhmaller yaktı


İstanbul'un simgesi olan 102 yıllık Haydarpaşa Garı'nda çatı onarımı sırasında çıkan yangın tarihi binayı yok olmanın eşiğine getirdi.



BİRGÜN

Göz göre göre yandı


AKP'nin 'kentsel dönüşüm' adı altında yıkıp yerine yedi gökdelen dikmek istediği bölgede bulunan 102 yıllık Haydarpaşa Garı ihmaller zinciri sonucunda yine yandı.


YENİ ŞAFAK

GATA'ya by-pass


Terfi sıkıntısı yaşamak istemeyen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdelen'in kalp gibi görevini aksatacak önemli hastalığın tedavisi için iki kez GATA yerine sivil hastaneyi tercih ettiği belirlendi.


ZAMAN

Avrupa artık özgürlükle değil, ırkçılıkla anılıyor
 

İslam karşıtlığı ve ırkçılık Avrupa'da tehlikeli boyutlara ulaştı. Medeni dünyanın referans noktası olarak gösterilen kıta artık yasaklar, baskılar, şiddet ve korkularla anılır oldu. Irkçı partiler giderek güçlenirken, merkez sağ oy kaybetme telaşıyla İslamofobik söylemlere yöneldi. Nazi geçmişine sahip Almanya'da alarm zilleri çalıyor. Fransa ve Belçika Müslüman kadınlara uygulanacak yasaklarla, İsviçre 4 tane caminin minaresiyle uğraşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler