İran'da patlamalar: 1 ölü, 3 yaralı

İran'ın başkenti Tahran'da meydana gelen iki patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 29.11.2010 - 07:17
Abone Ol google-news

İran'da, Arapça yayın yapan El Alem televizyonu, bir araç içinde meydana gelen ilk patlamada üniversitede görevli bir öğretim üyesinin öldüğünü, diğer patlamada ise 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Haberde, patlamaların ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi.

 

'Bir nükleer bilimci öldürüldü, diğeri yaralandı'

İran'ın başkenti Tahran'da meydana geldiği duyurulan patlamalara bombalı saldırıların yol açtığı ve saldırılarda İranlı bir nükleer bilimcinin öldüğü, bir diğerinin ağır yaralandığı bildirildi. Devlet televizyonunun haberine göre, nükleer bilimciler işyerlerine giderken otomobillerine motosikletli saldırganlarca bomba atıldı.

Saldırılardan birinde Tahran Üniversitesi nükleer mühendislik fakültesinden Mecid Şehriyari öldü, eşi yaralandı. İkinci saldırıda da nükleer fizikçi Feridun Abbasi ağır yaralandı. Arapça yayın yapan El Alem televizyonu, daha önce Tahran'da meydana gelen iki patlamada 1 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını duyurmuştu. İran'da son yıllarda düzenlenen saldırılarda 2 nükleer bilimci öldürülmüştü. Tahran bu saldırıların, Batı'nın İran'ın nükleer programını engelleme hedefindeki gizli çabalarının bir parçası olduğu suçlamasında bulunmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler