'Sıvas'93' yılın yapımı

Tiyatro Dergisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu. Harbiye'deki Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreninde, Dostlar Tiyatrosu'nun "Sıvas'93" adlı oyunu "Yılın Yapımı" seçilirken, "Şeylerin Şekli" adlı oyunla Mehmet Ergen de "Yılın Yönetmeni" oldu.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 11:24
Abone Ol google-news

Tiyatro Dergisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Harbiye'deki Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreninde, Dostlar Tiyatrosu'nun “Sıvas'93” adlı oyunu “Yılın Yapımı” ödülüne değer görüldü. “Yılın Yönetmeni” ödülünü “Şeylerin Şekli” adlı oyunla Mehmet Ergen, “Yılın Kadın Oyuncusu” ödülünü Ayça Bingöl, “Yılın Erkek Oyuncusu” ödülünü ise Sezai Altekin aldı. “Yılın Yazarı” ödülüne “444” adlı oyunla Yiğit Sertdemir, “Yılın Çevirmeni” ödülünü “Bana Bir Picasso Gerek” adlı oyunun çevirisiyle Şükran Yücel layık görüldü. “Yılın Sahne Tasarımcısı” ödülü “Bir Şehnaz Oyun”daki tasarımıyla Ali Cem Köroğlu ve “Mutlu Yıllar” oyunundaki tasarımıyla Barış Dinçel arasında, “Yılın Işık Tasarımcısı” ödülü de “Savaş İkinci Perdede Çıkacak” adlı oyunla Yakup Çartık ve “Oyunu Bozuyorum” oyunuyla Yüksel Aymaz arasında paylaştırıldı. “Yılın Giysi Tasarımcısı” ödülü “Bayazıt” adlı oyunla Canan Göknil’e verilirken, “Yılın Oyun Müziği” ödülünü “Savaş İkinci Perdede Çıkacak”ın müzikleriyle Çiğdem Erken kazandı.

 

Ordu Belediyesi tiyatrosuna teşekkür

Tiyatro Dergisi, “Teşekkür Plaketi”ni ise Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’na verdi. Tiyatroya ödül, “1964’ten bu yana aralıksız olarak perde açmayı sürdüren, Anadolu’nun en uzun süreli tiyatrosu sıfatını taşıması” gerekçesiyle değer görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler