Pirinçte üretim ve tüketim artacak

Uluslararası Hububat Konseyi'ne (IGC) göre, dünya pirinç üretiminin geçen yılın 9 milyon ton üzerinde 449 milyon ton, tüketiminin de 9 milyon ton artışla 446 milyon ton düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 29.11.2010 - 08:18
Abone Ol google-news

IGC'nin hazırladığı rapordan alınan bilgiye göre, geçen yıl 440 milyon ton düzeyinde gerçekleştiği tahmin edilen dünya pirinç üretiminin Temmuz 2010/Haziran 2011 döneminde, 449 milyon tona çıkacağı öngörülüyor.

Konsey, dünya pirinç üretimi öngörüsünün geçen aydan azaltılmasını, büyük oranda Hindistan'ın ana ürününün resmi öngörüsünün beklenenden daha az olmasına bağlıyor. Bununla birlikte, küresel üretimin halen rekor düzeyde olabileceği ifade ediliyor.
Geçen yıl 437 milyon ton düzeyinde gerçekleşen dünya pirinç tüketiminin de 9 milyon ton artışla 446 milyon tona çıkması bekleniyor.

Dünya pirinç ticaretinin ise 30,8 milyon ton seviyelerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Konsey, dünya pirinç ticaretindeki yüzde 3'lük artışın temelini Asya ve Afrika'ya olan büyük yüklemelerin oluşturduğunu belirtiyor.

Dünya dönem sonu stoklarının ise geçen yıla göre 3 milyon ton artışla 96 milyon tona ulaşacağı öngörülüyor. Bu rakamın son yılların en yüksek seviyesi olduğu vurgulanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler