İÜ'de ilginç adaylar

İstanbul Üniversitesi'ni (İÜ) rektörlük seçimi heyecanı sardı. Rektörlük için ismini açıklayan 13 aday arasında, kuruculuğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Sıcak Yuva Vakfı’nın bir dönem başkanlığını da üstlenen ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) üyesi Prof. Yunus Söylet ile 14 yaşındaki B.Ç’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan dinci Anadolu’da Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in tahliyesini sağlayan Adli Tıp raporuna imza atan Prof. Seyfettin Uludağ’ın bulunması dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 11:41
Abone Ol google-news

19 Ocakta yaş haddi nedeniyle görev süresi dolacak olan İÜ Rektörü Prof. Mesut Parlakın yerine geçmek için 13 kişi adaylığını açıkladı. Aralık ayının ilk haftalarında yapılması planlanan seçimlerde ilk 6ya giren rektör adaylarının adı YÖKe bildirilecek. YÖK ilk 3ü belirleyerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayına sunacak.

 

AKP hükümeti atadı

Rektör Mesut Parlak, üniversitenin 2008-2009 akademik açılış töreninde, YÖK üyesi olan Prof. Dr. Yunus Söylet ile ilgili YÖK Genel Kuruluna AKP tarafından atanan bir üye, İÜde yapılacak seçimlerde rektör adayı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumu anlamakta güçlük çekiyorumaçıklamalarında bulunmuştu. Söylet ayrıca 1996da Başbakan Erdoğan tarafından kurulan Sıcak Yuva Vakfının kurucu üyeleri arasında bulunurken, 2004-2008 yılları arasında 2 dönem üst üste yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürütmüştü.

Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağın ise 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismar suçundan 6 aydır tutuklu bulunan Anadoluda Vakit gazetesi yazarı Üzmezin tahliye edilmesini sağlayan rapora imza atan 6 kişiden biri olması üniversite camiasında tepkilere neden oluyor.

 

Tek kadın aday Bermek

Prof. Dr. Parlakın görevini devralmak için yarışacak tek kadır aday ise Diş Hekimliği Fakültesi Toplum Ağız Diş Sağlığı Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülçin Bermek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler