'Kopya skandalı için rüyaya mı yatacaksın?'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı öncesinde "Sınavda kopya çeken çıkmazsa kurban keseceğim" diyen ÖSYM Başkanı Ali Demir'e "Sınavlarda kopya girişimlerini önlemek için adak adıyorsun, KPSS'de yaşanmış olan kopya skandalını açığa çıkarmak için de rüyaya mı yatacaksın" dedi.

Yayınlanma: 29.11.2010 - 13:43
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, KPSS'de yaşanan 'devasa sorunu' sadece güvenlik bağlamında değerlendirdiğini belirttiği ÖSYM yönetiminin alınmasını sağladığı 'sözde tedbirler bu sınavda da bir dizi mağduriyete yol açmıştır' dedi.
 

Adaylar aşağılandı

Sınava girecek adayları ciddi anlamda rahatsız ederek elle üst araması yapıldığını ifade eden Kılıç, "Ayakkabılarının dahi çıkarttırılması, bu aramaların sınav bitiminde de sürmesi, görülemeyecek kadar küçük duvar saatlerinin sınav salonlarına yerleştirilmesi, sınavda su dağıtılmaması nedeniyle adayların susuz kalması, adayların para karşılığı eşya teslim alan tanımadığı emanetçilere kişisel eşyalarını bırakmak zorunda kalmaları ve mum ışığında sınava girilmesi gibi birçok sorun bu KPSS'de de yaşanmıştır" dedi.

Kılıç adayların aşağılandığını savunarak, "Adayları aşağılayan, sınav öncesi moral bozucu etki yaratan bu tedbirlerin yanında dikkat çeken bir başka gelişme de ÖSYM Başkanı'nın basına yansıyan ifadeleri olmuştur. Basına yansıyan açıklamalara göre ÖSYM Başkanı Ali Demir "Kopya çeken çıkmazsa kurban keseceğim" demiş ve dileği kabul olduğu için koyun keserek personele dağıtmıştır" dedi.

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
"ÖSYM başkanı Ünal Yarımağan'ın istifasının ardından adeta sorunları bir çırpıda çözeceği ifadeleriyle göreve getirilen Ali Demir'in sorunları çözüm yöntemi ortaya çıkmıştır. Göreve geldiği günden bu yana kopya skandalı ile ilgili çözüm üreten her hangi bir adım atmamış olan Ali Demir acaba KPSS skandalının sorumlularını bulmak için de rüyaya mı yatacaktır?"
 

Gençlerimizin geleceğinin kimlere emanet edildiği ortaya çıktı

"Bilimin temel öğretileri doğrultusunda işlemesi gereken kurumların ve gençlerimizin geleceğinin kimlere emanet edildiği bu tutumla daha iyi anlaşılmaktadır"
diyen Kılıç, "Bu zihniyete sahip bir yöneticinin kopya skandalını ortaya çıkaracak, sorunları çözecek, güvenli sınav ortamları yaratacak bir süreç işletmesi mümkün değildir" dedi.

ÖSYM'nin bağlı bulunduğu ve Yüksek öğretimin işleyişinin teslim edildiği YÖK Başkanı'ndan bu konuda her hangi bir tepki gelmemiş olmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Kılıç, "Anlaşılan o ki YÖK Başkanı da alınan bu etkili tedbirler sonucunda yeni bir kopya vakası yaşanmamış olmasından memnundur. Bu durum KPSS'de yaşanan kopya skandalının eski ÖSYM başkanı Ünal Yarımağan'ın tek başına sorumlu tutularak ve adeta günah keçisi ilan edilerek kapatılmaya çalışılmasının arka planında yatan kadrolaşma fırsatçılığına açık bir örnektir. YÖK'te kadrolaşmayı üst boyutlara ulaştıran zihniyet bunu ÖSYM'ye de taşımıştır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler