'Tweetçi' vekiller kepenk kapattı

Başbakan Erdoğan'ın "Twitter ile olmaz tezek kokusunu hissedeceksiniz" telkinine karşın, sosyal paylaşım ağları üzerindeki aktivitelerini sürdüren AKP'li milletvekilleri, dün gece Wikileaks'in açıkladığı belgelerin ardından Twitter'da kepenk kapattı.

Yayınlanma: 29.11.2010 - 14:45
Abone Ol google-news

Twitter'ı sık kullananan AKP'li milletvekilleri dün gece Wikileaks'in açıkladığı belgelerin gündemi oluşturmaya başladığı saatlerde sessizliğe büründü. Ünlü sosyal paylaşım ağı üzerinde ne kadar aktif oldukları, gazetelerce haberleştirilen, günlük yaşamlarının  büyük bölümünü “tweet” olarak takipçileriyle paylaşan AKP'li milletvekillerinin twitter'daki hareketsizliği sürüyor. Vekiller twitter üzerinde kendilerini takip eden yurttaşların sorularını da yanıtlıyor. AKP'lilerin uzun süreli sessizliğinin, çok sayıda sorunun birikmiş olabileceği ihtimalini gündeme getiriyor.

Sessiz vekillerden bazıları

AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, belgelerin ilk açıklandığı saatlerde twitter üzerinde Türkçe tercüme yayınlayan bir kullancıya sitem ediyor. Ekmen'in “Belgeleri resmen hükümet aleyhine ne bulabilirim diye okuyorsunuz” siteminin ardından “tweet” trafiği noktalanıyor. AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan, sosyal paylaşım sitesinde sık “tweet” gönderenler arasında yer alıyor. Asan da bugün sessizliğini koruyanlar arasında. Daha önce türban yasağının kalkması için izleyicilerini Twitter üzerinden eyleme davet eden AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara ise önce gelişmeleri kaçırıyor ve bir arkadaşından bilgi talebinde bulunuyor. Gün içerisinde İncekara'dan gelen “tweet”te Başbakan'ın söylemine destek veriliyor. Öte yandan TBMM Çevre Komisyon Başkanvekili AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk ise belge tartışmalarından uzak, çevre ile ilgili “tweet”lerini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler