Ukrayna 'Holodomor Katliamı' kurbanlarını andı

Ukrayna Büyükelçiliği, Holodomor katliamın 77'nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1932-1933 yıllarında "komünist rejimin kasıtlı eylemleri sonucunda Ukrayna'da yaklaşık 10 milyon kişinin hayatını kaybettiği"ni belirtti.

Yayınlanma: 29.11.2010 - 14:58
Abone Ol google-news

Ukrayna Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Holodomor'un yapıldığı boyut ile vahşet ve acımasızlığının göz önünde bulundurulduğunda modern Avrupa tarihinde bu tür suçların bir benzeri yoktur. Barışın egemen olduğu zamanda iklim ve tabiat koşullarının uygun olmasına rağmen açlıktan ötürü milyonlarca kişi öldü" denildi.

Ekmek yetiştiren milyonlarca Ukraynalı çiftçinin suni açlık aracılığıyla katledilmesinin "Stalinizm'in siyasi rejimi tarafından çok önceden düşünülmüş olan kasıtlı bir terör eylemi olduğu" belirtilen açıklamada UNESCO, AGİT Parlamenterler Meclisi, Avrupa Parlamentosu tarafından Holodomor'un kurbanlarını Anma Günleri'nin düzenlenmesine ilişkin anlaşmalar imzalandığına dikkat çekildi. Açıklamada, "Bölgesel ve yerel düzeylerde dünyanın 9 ülkesinde Holodomor'un soykırım olarak kabul edilmesine yönelik olarak 32 karar alındığı"na da vurgu yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler