Öğretmenlere suçlu muamelesi yapıldı

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı İsmail Tutoğlu, hafta sonu yapılan KPSS'de görev alan öğretmenlerin üzerlerinin aranmasına tepki göstererek, "Öğretmenlerin sınava nasıl geleceği sınav kılavuzunda açık bir şekilde belirtilmesine rağmen öğretmenlerimiz suçlu muamelesi yapılarak salonlara üstleri aranarak alınmıştır” dedi.

Yayınlanma: 29.11.2010 - 15:12
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı İsmail Tutoğlu, yaptığı açıklamada, KPSS'de sınavında gözlemci olarak görev almak için Anadolu İmam Hatip Lisesine gittiğini ve burada okula girmek isterken güvenlik güçlerinin kendisini aramak istediğini öne sürdü. Güvenlik görevlilerine üzerini aratmadığı için okula alınmadığını ve tutanak tutulduğunu ifade eden Tutoğlu, yasal yollardan hukuksal mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Öğretmenlerin bir suçlu gibi üzerinin aranmasını kabul etmediklerini belirten Tutoğlu, “Öğretmenler, hafta sonu olmasına rağmen KPSS'de görev almak için büyük bir özveriyle görev yerlerine gitmiştir. Öğretmenlerin sınava nasıl geleceği sınav kılavuzunda açık bir şekilde belirtilmesine rağmen öğretmenlerimiz suçlu muamelesi yapılarak salonlara üstleri aranarak alınmıştır. ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde öğretmenlerimize hırsız muamelesi yapılmış, kalemlerine, yüzüklerine, araba anahtarlarına bile izin verilmemiştir. Daha önce çekilen kopyaların kaynağı öğretmenmiş gibi davranılması ve potansiyel suçlu muamelesi yapılmasını ve kalemlerine el konulmasını kınıyoruz” diye konuştu.

Yasal yollardan hukuk mücadelesini sürdüreceğinin altını çizen Tutoğlu, şöyle devam etti: "Hak kaybım var maddi ve manevi hak kaybımın telafi edilmesini istiyorum. Öğretmenini ucuz iş gücü olarak gören anlayışa ve milyonlarca öğrenciyi teslim ettiğimiz öğretmenlerimize hırsız muamelesi yapılmasını emredenlere ve onaylayanlara sesleniyoruz Hırsızları öğretmenlerin arasında değil aynalarda ve yandaşlarının arasında arasınlar. Cumhuriyetin öğretmenini aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Buradan Milli Eğitim Bakanını ve ÖSYM başkanını istifaya davet ediyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Öğretmene hem suçlu muamelesi yapıp hem de sınavın güvenliğini aynı öğretmene vereceksiniz. Böyle bir uygulama muz cumhuriyetlerinde bile olmaz.  Başta Eğitim İş’li öğretmenler olmak üzere tüm onurlu, Cumhuriyetin aydın ve saygın öğretmenleri, bundan sonra bir suçlu gibi üzerlerinin aranmasını kabul etmeyeceklerdir. Öğretmenine güvenmeyen toplum olabilir mi? Güvenmeyecekseniz öğretmene görev vermeyiniz.Yarattığınız kendi güvensizliğinizi kendiniz çözünüz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler