Vatikan heyetine Kardinal Koch başkanlık edecek

Vatikan, İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nde Aziz Andreas Yortusu dolayısıyla yarın düzenlenecek ayinde Papalık Hristiyanlararası Birlik Kurulu (PHBK)Başkanı Kardinal Kurt Koch tarafından temsil edilecek.

Yayınlanma: 29.11.2010 - 18:18
Abone Ol google-news

Vatikan'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kardinal Koch başkanlığındaki heyette, PHBK yetkililerinden Piskopos Brian Farrell ve Papaz Andrea Palmieri'nin de yer alacağı belirtildi.
Açıklamaya göre, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yöneteceği ayinde hazır bulunacak Vatikan heyetine, Türkiye nezdindeki Vatikan Büyükelçisi Başpiskopos Antonio Lucibello da katılacak.

Rum Ortodoks Kilisesi geleneğinde her yıl 30 Kasımda kutlanan Aziz Andreas Yortusu, İstanbul'daki patrikhanenin Hz. İsa'nın havarilerinden Andreas tarafından kurulduğunu anma gününü simgeliyor. Patrikhanenin havarilerden Petrus ve Pavlus tarafından kurulduğu iddiasındaki Roma Katolik Kilisesi ise her yıl 29 Haziranda Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Yortusu'nu kutluyor.

Katoliklik ile Ortodoksluk arasında yüzyıllarca devam etmiş kavga ve küskünlüğün 1964'de dönemin Papası 6. Paul ile Fener Rum Patriği Athenagoras'ın Kudüs'te buluşmalarıyla sona ermesinin ardından başlayan diyalog sürecinde, Vatikan ile Fener Rum Patrikhanesi arasında 29 Haziran ve 30 Kasımdaki yortularda karşılıklı ziyaretler de bir geleneğe dönüşmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler