Projeler raketin ucunda

Türk tenisinin yeni patronu Mesut Polat... 8 yıldır federasyon başkanlığı sürdüren Azmi Kumova ise yorulduğunu belirterek seçimlere girmedi. 204 delegenin oy kullandığı seçimlerde 86 oy alan Polat, Tenis Federasyonu'nun 4 yıllık yeni başkanı oldu.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 13:15
Abone Ol google-news

Mesut Polat son 4 yıldır federasyonda eski başkan Azmi Kumova’nın vekilliğini yapıyordu. Polat tenisin içinden gelen bir ekip olduklarına dikkat çekerek, “Türk tenisinin gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Tenisin kurtuluşu için bu sporu ülkede tabana yaymak gerekli. Milli takıma dahi oyuncu alırken 20-30 kişi arasından seçim yapmak zorundasınız. Oysa 500-1000 oyuncu seçmek kaliteyi arttıracaktır. Bunları yapmanın yolu ülkede tenis kortlarının ve kulüplerinin artmasını sağlamak. Bir başka önemli nokta da antrenörlerimizin, eğiticilerimizin seviyesini yükseltmek. Zaten son 3 yıldır Uluslararası Tenis Federasyonu ve Tennis Europe’un destekleriyle getirdiğimiz yabancı antrenörlerle gelişim seminerleri düzenleyerek bu konuda önemli yol aldık” dedi. Başarılı sporculara yatırım yapmayı plandıklarını dile getiren Mesut Polat, “Türkiye’de 135 tenis kulübünde 1000’e yakın antrenör görev yapıyor. Bu antrenörlerin gözetiminde çalışan oyuncular içinde sivrilenleri, ümit vaat edenleri bulup çıkarmak istiyoruz. Genç oyuncuları erken yaşlarda keşfetmek için federasyona bağlı maaşlı yetenek avcıları göreve başlayacak. Yetenekli oyuncuları Tenis Federasyonu olarak destekleyip onların uluslararası platforma çıkmasını sağlayacağız. Bu programın en önemli noktalarından birisi başarıya endeksli olmasıdır. Bu sistem çocukları sürekli başarılı olmaya motive edecek. Uçak biletinden harcamalarına, antrenörün masraflarını karşılayacağız. Performansı düşen oyuncuları ise bu sistemin dışında bırakacağız” şeklinde konuştu.
 

Mesut Polat’ın projeleri
 

• Türkiye’nin tenis haritasını dikkate alarak bu sporun ülkeye yayılması için belli bölge ve illerden başlayarak kulüplerimiz ve GSGM ile ortaklaşa Türk tenisini geliştirme projesini uygulamaya geçirilecek.
• Faal antrenörler ve kulüpler elektronik ortamda kontrol edilecek. Her yıl uluslararası başarısını kanıtlamış antrenörler tarafından eğitim seminerleri yapılacak.
• Tenis kalitemizi yükseltmek için altyapı çalışmaları ve turnuvalarının sayısı artırılacak. Altyapı çalışmaları yapan kulüplerimiz maddi olarak desteklenecek.
• Veteran tenisinde başlatacağımız yeni düzenlemelerle tenisin sportif ve sosyal amaçları daha önce çıkarılacak.
• Turnuvaların sağlıklı uygulanıp sonuçlandırılması için yapılan hakem yetiştirme ve modernizasyonuna devam edilecek.
• Ülkemizin tenis seviyesini yukarı çekip uluslararası başarıyı yakalayabilecek oyuncularımız desteklenecek.
• Bayan ve erkek milli takımlarımız koordine edilecek. Yaş gruplarındaki oyuncuların gelişimlerinin tüm yıl boyu izlenmesi için maaş ve sigortası federasyonca karşılanacak.
• Yurtdışında söz sahibi olabilmek için ülkemizde yapılan uluslararası turnuvaların sayısı ve kalitesinin artırılması sağlanacak.
• Liglere yeni bir heyecan getirmek ve kalitesini artırmak için sponsor bulunarak ligde başarılı olan kulüplerin ödüllendirilmesi sağlanacak.
• Yaklaşık 15 bin olan lisanslı sporcu sayısını 2010’da 100 bine çıkarılacak.
• Tenise ana sponsor bulunacak. Buradan sağlanacak gelirin yüzde 20’si Türk tenisini geliştirmek ve başarılı sporcuları desteklemek için ayrılacak. Yüzde 80’i ise altyapıya ve performans sporuna destek olan kulüplerimize başarıları (sayı ve seviye) oranında dağıtılacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler