Gürcistan'da hükümet protesto edilecek

Gürcistan'ın eski Parlamento Başkanı Nino Burcanadze, ülkenin derin bir krizin içinde olduğunu belirterek, hükümetin halkın ne istediğini iyi anlaması gerektiğini söyledi. Burcanadze, çok sayıda muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturduğu Birleşik Muhalefet hareketinin 7 Kasım'da düzenlemeyi planladığı hükümeti protesto gösterilerinin artarak devam edebileceği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 13:40
Abone Ol google-news

Gürcistan'da muhalefet, hükümeti protesto gösterisine hazırlanıyor. Gürcistan'ın eski Parlamento Başkanı Nino Burcanadze, ülkesinin derin bir krizin içinde olduğunu, öncelikle milletvekili seçimlerinin yenilenmesini, yargının bağımsızlığının sağlanmasını, özgür medya ve iş adamlarının üzerindeki baskılara son verilmesini beklediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin başbakanı görevinden almasını da sert dille eleştiren Burcanadze, ''Siz, kaybedilmiş bir savaşın içinden çıkıyorsunuz ancak Savunma Bakanı görevinde kalırken, kültür ve çevre bakanlarını değiştiriyorsunuz'' dedi.

Hükümet içindeki değişiklikleri ''hayasızlık'' olarak değerlendiren Burcanadze, ülkenin daha fazla bir belirsizliğin içine doğru sürüklenmekte olduğunu kaydetti.

Parlamento seçimlerinde milletvekilliği adaylığından vazgeçen ve bir süredir aktif siyasetin dışında kalan Burcanadze'nin, 23 Kasım'da, kurduğu yeni partisini kamuoyuna açıklamasının beklendiği bildirildi.

Bu arada Birleşik Muhalefet, geçen yıl yapılan gösterilere polisin sert müdahalesi sonrasında olayların çıktığı, çok sayıda göstericinin ağır yaralandığı 7 Kasım'ı, ''Şiddete karşı mücadele ve halkın birlik günü'' ilan ettiğini duyurdu.

Birleşik Muhalefetin lideri Levan Gaçeçiladze, yaptığı açıklamada, 7 Kasım Cuma günü başkent Tiflis'te geniş katılımlı büyük bir gösteri düzenleyeceklerini kaydetti.

Gaçeçiladze, hükümetten taleplerinin ne olduğunu gösteri günü açıklayacaklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler