Liman işçilerinin grevi durduruldu

Yunanistan'da liman işçilerinin çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla 23 kasımda başlattıkları grevin, hükümetin siyasi seferberlik ilan etmesiyle durdurulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 10:21
Abone Ol google-news

Yunan internet siteleri, Deniz İşleri, Adalar ve Balıkçılık Bakanı Yannis Diamandidis'in, liman işçilerinin grevlerini önümüzdeki Perşembe'ye kadar sürdürmelerini öngören Denizciler Federasyonu'nun, ''uzlaşmaz tutumu ve kamusal sorumsuzluğuna'' dikkat çekerek, grevin durdurulması kararını aldığını duyurdular.

Haberlerde, Diamandidis'in grev nedeniyle adalarda özellikle tıbbi malzeme yetersizliğinin başgösterdiğine dikkat çektiği de kaydedildi.

Yunanlı Bakan dün ''Vima'' radyosuna yaptığı açıklamada, ''Hükümetin, ülkenin ikiye bölünmüş halde kalmasına izin vermeyeceğini ve çözüm için her türlü yola başvurulabileceğini'' söylemişti.

Diamandidis, çalışanların maaş artışı talepleri nedeniyle Yunanistan'ın "ikiye bölünmesi ile ürünlerin piyasalara ulaştırılamamasının kabul edilemez bir gelişme olduğunu" da vurgulamıştı.

Grevin, Yunanistan'da adalara yönelik deniz ulaşımının yanısıra ticareti de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler