"WikiLeaks, hamam dedikodusu değil"

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, WikiLeaks tarafından açıklanan belgelerin "hamam sohbeti cinsinden dedikodular" olmadığını belirterek, "İnternetteki yazışmalardan, yolsuzluk ve siyasi hırs konularında, ihtirasları sınır tanımayan bir kadronun, ülkemizin üzerine çöreklendiği açıkça görülmektedir" dedi.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 13:30
Abone Ol google-news

Bu yazışmaların, AKP yetkilileri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AKP'ye her durumda destek vermeyi adetâ ibadet sayan çevrelerin televizyonlarda söylemeye çalıştığı gibi önemsiz "hamam sohbeti" cinsinden dedikodular olmadığını belirten Cindoruk, metinlerde, Demokrat Parti'nin sürekli vurguladığı gibi, "AKP hükümetinin yolsuzluk batağında debelenmekte olduğu" görüşünün öne çıktığını ifade etti.
 

Bazı ithamlar devlet için yüz karası

Cindoruk, AKP'li üst düzey yöneticileri hakkındaki yolsuzluk iddialarının yanı sıra, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu'yu işaret ederek, "bazılarının uyuşturucu kaçakçılığı ile itham edilmesi de, Türkiye devleti için bir yüz karasıdır" dedi.

Cindoruk, şunları kaydetti:
"Yazışmalarda, isimler verilerek veya tarifler yapılarak AKP'li bakanların veya üst düzey yöneticilerin, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Başkonsolosluğuna bilgi vermek için adetâ sıraya girdiklerinin anlaşılması, Türk devlet geleneği açısından utanç verici bir manzaradır. Manzaranın da ötesinde, milli devlete ihanettir. Bizim, AKP'nin AB konusunu bir bahane olarak kullandığından ve asıl amacının milli devlet yapımızı ortadan kaldırmak olduğundan hiç kuşkumuz yoktu. Başta AB ve ABD olmak üzere dış güçlerin de AB konusunu aynı amaçlarla kullandıklarını açıkça görebiliyorduk. Bu yazışmaların ortaya çıkması bizi doğrulamıştır."

Aliyev'in eleştirilerine mal bulmuş gibi atladılar

Belgelerde, Azerbaycan'ın küstürüldüğünün de anlaşıldığını belirten Cindoruk, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in, Ankara'daki hükümeti eleştirmesinin düşündürücü olduğunu ifade ederek, "Aliyev'in bu eleştirileri üzerine mal bulmuş gibi atlayan AKP destekçileri, gerçekleri saptırmaya çalışadursunlar, internetteki yazışmalardan, yolsuzluk ve siyasi hırs konularında, ihtirasları sınır tanımayan bir kadronun, ülkemizin üzerine çöreklendiği açıkça görülmektedir. Demokrat Parti, bu manzara karşısında akıllı, ölçülü ve ülke çıkarlarını merkeze oturtan bir dış politika izleyecek, söz konusu belgelerde ortaya çıkan rezaletin de takipçisi olacaktır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler