Finansbank'tan 'cardfinans one'

Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yanık, "Türkiye kartlı ödeme sistemleri pazarında bir ilke imza attık. Bu kartla müşterilerimiz tek şifreyle yurtiçi ve yurtdışındaki tüm ATM'lerde işlem yapabilecek" dedi.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 14:06
Abone Ol google-news

Kredi kartı ve banka kartı özelliklerini CardFinans One olarak adlandırdığı tek kartta toplayan Finansbank, kartlı ödeme sistemleri pazarını harekete geçirmeyi ve ilk 3 banka arasında yer almayı hedefliyor. CardFinans One adı verilen yeni kartın duyurulduğu toplantıda konuşan Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yanık, "Türkiye kartlı ödeme sistemleri pazarında bir ilke imza attık. Bu kartla müşterilerimiz tek şifreyle yurtiçi ve yurtdışındaki tüm ATM'lerde işlem yapabilecek. Banka kartı veya kredi kartı seçimi de müşterinin tercihine kalacak. Ayrıca CardFinans One kullanıcıları 35 TL ve altı işlemlerde temassız özelliği kullanabilecek. KGS de buna dâhil olacak" dedi.

Kişilerin banka kartı kullanmalarının çok daha güvenilir olduğunu ifade eden Elçin Yanık, CardFinans One için geliştirdikleri kontrol fonksiyonunu şöyle anlattı: "Banka kartının hesap bakiyesi belli bir miktarın altına düşünce kişiye uyarı mesajı gidiyor. Parapuan bilgileri sorgulanabiliyor. Banka kartını teşvik için kullanıcılara 5 kat fazla parapuan veriliyor. CardFinans One ile banka kartındaki parapuanlar kredi kartına kopyalanıyor."

Alışverişlerde nakit kullanım oranının hala yüzde 66 olduğunu bildiren Yanık, "Banka kartı kullanımı sayesinde finansal kayıplar azalıyor. Bu daha fazla vergi demek. Kayıt dışı ekonominin azalması demek. Üstelik daha hızlı ve güvenli. Amacımız nakit ihtiyaçlar için güvenilir kartlar sunmak. Kişiler cüzdanlarında para yerine tek bir plastik taşıyarak tüm işlemlerini halledebiliyor, çeşitli avantajlardan yararlanıyor. Herhangi bir çalınma durumunda da bankaya haber verdiği andan itibaren finansal olarak bir zarara uğramıyor" dedi. CardFinans One 'ın kart aidatının henüz belirlenmediğini söyleyen Yanık, 2011 yılının ilk aylarında kartın kullanıma hazır olacağını bildirdi.

"Hedefimiz ilk 3'e girebilmek"

2005-2010 döneminde kart cirolarının yüzde 20 arttığına dikkat çeken Elçin Yanık, Finansbank'ın yüzde 36'lık bir büyüme gösterdiğini vurgulayarak, "Bu çok ciddi bir büyümedir. Büyüyen bir pazarda pazardan daha fazla büyüdük ve 4'üncü banka konumuna geldik, ancak yapacaklarımız bu kadarla sınırlı değil, hedefimiz ilk 3 banka arasına girmek" dedi.

Kartlı ödeme sistemleri kredi alacak bakiyesinde yüzde 13.6'lık pazar payına sahip olduklarını belirten Yanık, banka kart adedinde pazarda yüzde 7'lik bir artış olmasına rağmen Finansbank'ın yüzde 44 gibi bir artış gösterdiğini söyledi. Yanık bu başarının sürdürülebilir bir başarı olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Bu her ay devam eden bir artıştır. Biz kart sayısına oynamıyoruz. Bizim için önemli olan müşteri sayısı, ciro ve kullanım alanında bir yere gelmek. Her müşteriyle başlayan ilişkimiz aslında sonu olmayan bir yolun başlangıcı." Yanık ayrıca, CardFinans One kartının 2011 yılı içinde 200 bine yakın kişi tarafından kullanılmasını beklediklerini ve pazarda yüzde 15-20 arası bir paya sahip olmak istediklerini kaydetti.

"Türkiye kart kullanımında çok hızlı büyüyor"

Toplantıda konuşan Visa Europe Başkan Yardımcısı Tim Lewis, Visa olarak birçok Avrupa ülkesine tek kart uygulamasını götürdüklerini belirtti. Fransa'yı örnek gösteren Lewis "Fransa'da bu ürün çok kullanılıyor ama kredi kartı yerine banka kartı kullanımı daha fazla. Türkiye'de durum bunun tam tersi. Türkiye'de de banka kartı kullanımına teşvikler yapılmalı. Türkiye kart kullanımında çok hızlı şekilde büyüyor. Finlandiya gibi ülkeler onun gerisinde yer alıyor" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon