Minibüsçülerin eylemi ses getirdi

Samsun'da önceki gün minibüsçülerin sokağa dükülmesinin ardından Vali Hüseyin Aksoy, minibüsçülerin idari yargıya açtıkları yürütmeyi durdurma davası ile ilgili karar açıklanana kadar Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararlarının erteleneceğini söyledi.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 14:47
Abone Ol google-news

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, UKOME kararlarının ardından dolmuş hattı sahiplerinin ve şoförlerin eylemlerini anımsatarak, Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkililerini bir araya getirdiklerini ve uzlaşma sağladıklarını ifade etti.

Aksoy, dolmuşların kendi güzergahlarında çalışmaya başladığını ve yurttaşların yaşadığı mağduriyetin de sonlandırıldığını belirtti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Hafi raylı sistemin devreye girmesi ile ilgili alınmış UKOME kararlarına karşı, minibüs esnafı tarafından idare mahkemesine yürütmeyi durdurma talepli açılmış bulunan davaya karşı; idare mahkemesince verilecek yürütmeyi durdurma talebi ile ilgili karar verilinceye kadar UKOME kararlarının uygulanması ertelenmiştir. İdare Mahkemesi’nin vereceği yürütmeyi durdurma kararına göre hareket edilecektir” denildi. Açıklamada, bu süre içinde minibüsçülerin güzergahlarında yolcu almaya devam edecekleri bildirildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler