İstanbul 28. Noteri'nden yanıt

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul 28. Noterliği'nde yapılan bazı işlemlerde ''usulsüzlük bulunduğu'' iddialarına ilişkin olarak, İstanbul 28. Noteri ve Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Hasan Yeni, ''Noter olarak şirket karar defterlerinde, kararların altına atılmış olan imzaların, ilgililere veya ortaklara aidiyeti konusunda herhangi bir araştırma yapmak sorumluluğumuz bulunmamaktadır'' dedi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 14:23
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul 28. Noterliği'nde yapılan bazı işlemlerde ''usulsüzlük bulunduğu'' iddialarına, İstanbul 28. Noteri ve Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Hasan Yeni yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun ''Beyaz Holding A.Ş'nin farklı tarihlerdeki kararlarının İstanbul 28. Noterliği'nce karar tarihinden önce onaylandığını'' iddia ettiğini hatırlatan Yeni, noterliğinde yapılan işlemin Beyaz Holding A.Ş'ye ait bazı kararların ''aslının aynı olduğunun'' onaylanmasından ibaret olduğunu söyledi.

Noterlik Kanunu'nun 96. maddesi gereğince ''noterin önüne gelen kararın sadece örneğini çıkarmakla'' görevli olduğunu, kararın tasdik tarihinden önce veya sonra olmasını araştırmanın görevleri arasında bulunmadığını ifade eden Yeni, ''onaylanan belgelerde yer alan Zahit Akman'ın imzasının taklit edildiği'' iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

''Hakkımda soruşturma yapılması için yetkili mercilere gerekli ihbarda bulunuyorum'' diyen Yeni, noterlerin yaptığı bütün işlemlerin Cumhuriyet savcıları ve Adalet Müfettişleri tarafından sürekli denetlendiğini, TNB olarak da hiçbir usulsüzlüğe asla göz yummayacaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında gösterdiği belgelerde, noterlik mevzuatına ve kanunlara göre bir usulsüzlük bulunmadığını savunan Yeni, Kılıçdaroğlu hakkında yasal girişimde bulunacağını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler