"Referandum döneminde alınan kararlar MYK kararıydı"

KESK eski Genel Başkanı Sami Evren, sendikasının Merkez Yönetim Kurulu'nca kendisine yöneltilen, "Evren, referandumda sergilediği evetci tutumu nedeniyle yönetimin direnciyle karşılaşmıştır" ifadesini değerlendirerek, "O dönem alınan kararlar MYK kararıydı, şimdi yapılan bu açıklamalar yersizdir" dedi.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 16:42
Abone Ol google-news

KESK eski Genel Başkanı Sami Evren'in istifasından sonra Evren'e karşı sendika içerisinden yapılan tepkiler sürüyor. KESK MYK yaptığı açıklamada, "Evren ve ekibi 'Evet'ci tutumlarını örgüte kabul ettiremedikleri için mi bir dirençle karşılaşmışlardır? Politikalarını örgüte hâkim kılamadıkları için örgütü bilerek işlemez hale getirmeye mi çalışmışlardır, yoksa iddia ettikleri gibi genel sekreter istifa etmediği için mi işlemez hale gelmiştir? Bu sorular ve cevapları önemlidir" demişti.

"Ben KESK üyesiyim, sendikayı yıpratmam"

KESK eski Genel Başkanı Sami Evren, yaptığı açıklamada MYK'nın kendisine yönelttiği iddialara yanıt vererek, "O dönemde yaptığım açıklamalar KESK MYK'sı ile aldığımız ortak kararlar sonrası yapıldı. O tartışmaların bugüne taşınması anlamsız. KESK halen benim örgütümdür. Ben KESK'in üyesiyim, bu nedenle KESK'i yıpratacak hiçbir açıklamayı kimse benden beklemesin. Biz yine hukuksuzluklarla mücadeleye devam edeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler