Topbaş, sertifikayı aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avrupa Parlamentosunda düzenlenen törende, İstanbul'un ''2012 Avrupa Spor Başkenti'' ilan edilmesi dolayısıyla verilen sertifikayı aldı.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 19:25
Abone Ol google-news

Avrupa Spor Başkentleri Bayrak Devir Teslim Töreninde konuşan Kadir Topbaş, sporun insanlığı geleceğe taşıyacak önemli bir aktivite alanı olduğunu söyledi.

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinden sonra İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti ilan edilmesinden dolayı teşekkür eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İstanbul, 14 milyonluk bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'da çok ciddi anlamda sporla ilgili altyapı yaptık. Dünyanın en büyük halk koşusu dediğimiz Avrasya Maratonu İstanbul'da yapılmakta. Bu yıl 170 bin civarında insan Asya'dan Avrupa'ya koştu. Şehirde yaşayan herkesin spor yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sağlıklı şehirler, sağlıklı nesiller için buna gerek duyuyoruz. 6 yıl içinde İstanbul'da 130 okula kapalı spor salonu yaptık. Orada sadece öğrencilerin değil, ders saatlerinin dışında o çevredeki halkın ve velilerin de bu salonlardan istifade etmesini sağladık. Maalesef şehir hastalığı diyebileceğimiz menisküs hastalığı ön plana çıkıyor şehirlerde. Sebep, kasların görev yapmaması. Bunun için İstanbul'u bir spor kenti haline getirmeye çalışıyoruz. Park alanlarımızda, sahillerimizde her sabah halkımıza toplu spor yaptırmaya gayret ediyoruz. İstanbul'da ciddi anlamda spor alışkanlığı oluştu. İstanbul'un imkanlarından birisi de plajlarını da devreye soktuk. 420 kilometre sahil şeridinde denize girme imkanı var. İstanbul, su sporları yapma imkanı olan bir şehir.''

İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olmasından sonra kentteki spor etkinliklerine daha da ağırlık vereceklerini ifade eden Topbaş, Dublin ve Valencia'nın çalışmalarını yakından takip edeceklerini, kendilerinden sonra gelecek yeni Avrupa Spor Başkenti şehirlere de örnek olmaya çalışacaklarını anlattı.

Şehirlerin sağlıklı kentler olması ve insanları sağlıkla buluşturması gerektiğini ifade eden Topbaş, şunları söyledi:
''Sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolu da spordan geçmekte. 4 torunum var. Onları da jimnastiğe başlattım. Bir tanesi için spor hocası, 'Çok iyi bir yüzücü olur' diye bahsediyor. Diğeri de tenise yatkın. Ben de gençliğimde atletizmle spora başladım. Temelde herkesin spor yapması, yaptırılması ve buna fırsat verilmesini sporcu bir başkan olarak da arzu etmekteyim. Belediye başkanlığı dönemimde spora çok ciddi yatırım yapıldı. Amatör kulüplere çok ciddi yardımlar yapıyoruz İstanbul'da. Belediyemizde 4 bin 800 civarında lisanslı sporcu var. Sporun her dalını teşvik ediyoruz.''

İstanbul'un, kültürlerin ve medeniyetlerin buluştuğu bir şehir olduğunu, aynı sokakta kilise, havra ve caminin bir arada görülebileceğini dile getiren Topbaş, tüm katılımcılara 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul'u ziyaret etmeleri için davette bulundu.

Topbaş, konuşmasının ardından, Avrupa Spor Başkentleri Kurumu (ACES) Başkanı Gian Francesco Lupetelli'den, ''2012 Avrupa Spor Başkenti'' sertifikasını aldı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Ertekin, basketbolcu İbrahim Kutluay ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Törende, 2011 Avrupa Spor Başkenti ilan edilen Valencia kenti de bayrağı devraldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler