Bilecik'te, 2 bin işçi işten çıkartıldı

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Özünlü, fabrikaların, ürettikleri malları satamadıkları için yatırımlarını ve üretimlerini dondurduğunu belirterek, ekim ayının son haftasında Bilecik'te 2 bin işçinin işten çıkarıldığını bildirdi. Özünlü, "Bu durgunluk devam ettiği sürece diğer fabrikalar da işçi çıkartmak zorunda kalacaklar." dedi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 15:06
Abone Ol google-news

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Özünlü, yaptığı yazılı açıklamada, başta seramik sektörü olmak üzere bazı fabrikaların üretim yapamayınca istihdam yüklerini azaltma yoluna gittiklerini belirterek, işçi çıkarmaların başladığını kaydetti.

Dünya genelindeki ekonomik mali krizin Türkiye'de etkisini sürdürmesi durumunda seramiğin dışındaki sektörlerin de sırayla olumsuzluk yaşayacağını savunan Özünlü, şunları kaydetti:
''Fabrikalar ürettiği malları satamadığından dolayı yatırımlarını ve üretimlerini dondurdu. Ekim ayının son haftasında Bilecik'te 2 bin işçi işten çıkarıldı. Bu durgunluk devam ettiği sürece diğer fabrikalar da işçi çıkartmak zorunda kalacaklar. Ticaret ve Sanayi Odası olarak hükümetten beklentilerimiz var. Hükümetten bir an önce acil eylem planını devreye sokmasını ve alınacak önlemleri bir an önce faaliyete geçirmesini bekliyoruz. Hükümetimizden beklentimiz istihdam üzerindeki yüklerin bir an önce kaldırılması ve işverene destek sağlanmasıdır. Firmalarımızın sıkıntıya düşmelerinin nedenlerinden biri de nakit darlığıdır. Bankacılık sektörünün de bu krize daha olumlu yaklaşması ve bugüne kadar firmalara kullandırılan kredilerin yeniden kullandırılmasını bekliyoruz.''

Özünlü, doğal gaza gelen zamların arz-talep dengesinde önemli etkiler meydana getirdiğini ve sanayicinin yükünü ağırlaştırıp rekabet etme şansını azalttığına da değinerek, örneğin seramik sektöründeki firmaların üretimlerini durdurmak zorunda kaldıklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler