"Durumun ciddiyetinin farkındayız"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Wikileaks belgeleriyle ilgili olarak, "Durumun ciddiyetinin farkındayız. Bunun etkisini en aza indirmek için mümkün olan her şeyi yapacağız. Türkiye ya da diğer ülkeler olsun, dünya genelinde ülkelerle temaslarımızı sürdürmeye bağlılığımız devam ediyor" dedi.

Yayınlanma: 01.12.2010 - 08:49
Abone Ol google-news

Crowley, günlük basın toplantısında, "ABD'nin bu skandalın üstesinden nasıl geleceği ve Türkiye gibi ülkelerle ilişkilerini yeniden nasıl rayına sokacağı"na dair bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Diplomatların dünyada oynadığı roller vardır. Dünya genelinde konuşlanan diplomatlarımızın sorumluluğu, hükümetlerle ve sivil toplumla etkileşim içinde olmak, çeşitli ülkelerdeki olayları analiz edip, ABD'nin dış politikasının biçimlendirilmesi ve icrası çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumlara rapor sunmaktır. Diğer ülkelerin diplomatları da aynı şeyi yaparlar. Ülkeler arasındaki bu işbirliği sisteminin ve etkileşimin temeli güven ve gizliliktir. Her şeyden önce, bu belgelerin yayımlanmasından kimin sorumlu olduğunu herkesin bildiğini düşünüyorum."

Sözcü Crowley, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla durumun ciddiyetinin farkındayız. Bunun etkisini en aza indirmek için mümkün olan her şeyi yapacağız. Türkiye ya da diğer ülkeler olsun, dünya genelindeki ülkelerle temaslarımızı sürdürmeye bağlıyız."

Crowley, ilişkilerine hala ulusal ve karşılıklı çıkarlar ile karşılıklı saygının rehberlik ettiğini kaydederek, bu güveni yeniden inşa etmek için ellerinden gelen çalışmayı yürüteceklerini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler