"ABD'li diplomatlardan hesap sorulsun"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, WikiLeaks belgeleri ile ilgili olarak "ABD'li diplomatlardan hesap sorulmalı" dedi. Muhalefete ve medyaya da çatan Erdoğan, "Bunlara sarılarak bize saldıranlar da alçaktır" dedi.

Yayınlanma: 01.12.2010 - 10:04
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenimahalle'de, Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi açılış töreninde yaptığı konuşmada WikiLeaks belgeleri ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve medyayı sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan "Bu iftiraları atanlar ne kadar alçaksa bu iftiraları manşetleri atanlar siyaset malzemesi yapanlar aynı derecede müfteridir alçaktır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Son günlerde gizli diplomatik yazışmalar dünya kamuoyuna açıkladı. Önemli bir kısmı kişisel yorumlar olan bu belgelerin hakiki algılanması hakikatın anlamını ortadan kaldırır.
Ben gelişmeleri izlediğimizi ifade etmiştim. Ne yazık ki birileri benim kadar sabırlı olamadı. Açıklanan çok az bilgiyi bir fırsat olarak görüp hükümete nasıl saldırırız derdine düşmüş durumdalar.Muhalefet bu millet için çözüm politikaları üretmekten aciz olduğu kadar siyaset üretmek konusunda da büyük acz içindeler.

Hakkımızda her türlü ipe sapa gelmez iddiayı gündeme taşıdılar. Ama söyledikleri yalandı doğru değildi. Şimdi görüyoruz ki kendilerine ait cümle kalmadığı için başka ülkenin diplomatları arasındaki dedikodularından medet umar haline geldiler.Bu diplomatların yaptığı hatalar ABD’yi bağlar. ABD’nin bunun hesabını diplomatlardan sorması gerekir. Türkiye başbakanının İsrail’e şikayet edenler başka ülke diplomatlarının hezeyanlarına sarılmış durumdalar.


"Abdestimden şüphem yok"

"Neymiş Başbakan’ın başka ülkede hesabı varmış bu iddialardan medet umacak kadar mı çaresizsiniz. Bu kadar fırsatçılık olur mu? Benim abdestimden şüphem yok. namazımdan da şüphem olmaz. Ülkeyi yabancı diplomatların dedikodularından takip etmeye başladılar.

Nereden geldiğine bakmadan aslını astarını araştırmadan buna sarılmak en hafif tabiriyle fırsatçılıktır. Bana, şahsıma, aileme, dünürüme, arkadaşlarıma yönelik, ki benim dünürüm yazmak çizmekten başka bir şey bilmez, adamı müteahhit yaptılar, hayatta böyle bir şey olmaz.


"Alçaktır"

Bu iftiraları atanlar ne kadar alçaksa bu iftiraları manşetleri atanlar siyaset malzemesi yapanlar aynı derecede müfteridir alçaktır. İspat görevi benim değil. Ana muhalefet lideri bu iddiayı ortaya atanlara sorsun.

Benden bunu ispat etmemi istemek kadar cehalet olur mu? Benim İsviçre bankalarına bir Allah’ın kuruşu param yok ki ispat edeyim.Ben bunu ispat edersem bir dakika bu makamda durmam siz de aynı şeyi söylüyor musunuz.Bunu siyaset malzemesi yapmaz seviyesizliktir."

"'1 milyon doları var' diyen Ergenekon'dan içerde"

Belediye başkanlığı dönemimde 'Erdoğan’ın 1 milyar doları var' diyen kişi bugün Ergenekon’dan içeride. Şimdi Ergenekon sanığı olarak bu kişi içeride. Bugün bunu yapan köşe yazarları hâlâ var. Başbakan’a iftira atmak prim yapıyor birileri için. Kitap yazmak da prim yapıyor. Haber yapmak da prim yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler