Muş'ta mühimmat patlaması

Muş'ta bir kışlada, mühimmat imhası sırasında meydana gelen patlamada 2 asker yaralandı.

Yayınlanma: 01.12.2010 - 10:59
Abone Ol google-news

Muş Valiliğinden alınan bilgiye göre, Piyade Albay Tevfik Çağlar Kışlası'nda mühimmat imhası sırasında patlama meydana geldi. Patlamada, yaralanan 2 asker, ambulansla Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

'Asker ve silahın olduğu yerlerde bu tür şeyler normaldir'

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlerin rutin cephane imha işleri olduğunu ve miadı dolan, kullanma şartlarını taşımayan mühimmatların zaman zaman kazanlar içerisinde imha edildiğini söyledi.

Bugün mühimmat imha sırasında kontrol dışı bir patlama olduğunu dile getiren Bektaş, ''İki yaralı var. Birinin kulak zarı patlamış ve sevk edilecek. Diğerinin de parmağında hasar var. Karnına ve kafasına şarapnel isabet etmiş. İlk bakışta fark edememişler, hastanede temizlendi. Hayati tehlikesi olanı sevk edecekler. Asker ve silahın olduğu yerde böyle şeyler olur. Yaralılarımızın tedavisi sürüyor'' diye konuştu.

Öte yandan, Piyade Albay Tevfik Çaplar Kışlası'nda miadını doldurmuş mühimmatları imha sırasında meydana gelen patlamada vücutlarına şarapnel parçaları isabet eden Başçavuş O.İ. ile Uzman Çavuş M.G'nin tedavileri sürüyor. Muş Devlet Hastanesinde ameliyat edilen Uzman Çavuş M.G'nin başka bir ile sevk edileceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler