Ambulanslara MOBESE engeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki MOBESE Merkezi'nin açılışına katılırken, cihazların yarattığı bir takım sıkıntılar ise son günlerde yoğunlukla tartışılıyor.

Yayınlanma: 01.12.2010 - 14:12
Abone Ol google-news

Kameralar, sürücüleri ışıklara uygun hareket etmesini sağlarken, ceza yemekten çekinen sürücüler, kırmızı ışıkta beklerken ambulans, polis ya da itfaiye araçlarına yol vermiyor.
Özellikle halen 400'ün üstünde kameraya sahip Ankara'da sürücülerin ışıklara uygun hareket ettiğini belirten emniyet yetkilileri, ancak bunun istisna durumlarının bulunduğunun da altını çiziyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Yenimahalle'deki MOBESE Merkezi'ndeki kayıtların özel durumlara müdahale edebildiğini hatırlatan emniyet yetkilileri, "Vatandaşlar bu cihazlar otomatik ceza kesiyor diye, ambulans, itfaiye ve polis araçlarına bile yol vermiyor. Bu hatalı bir davranıştır" dediler. Son günlerde vatandaşların trafiği yaya olarak düzenleyen trafik polisleriyle sık sık tartıştığını açıklayan emniyet yetkilileri, "Malesef protokol geçişleri için yol açmaya çalışan polis ile yolu açmayan vatandaş arasında tartışmalar yaşanıyor. Vatandaş bilgisizliğinden dolayı geçişe müsade etmiyor. Çok ilginç görüntüler yansıyor" şeklinde konuştular.

Tüm kurallar gibi MOBESE'nin de trafik polisinin o anda yaptığı düzenlemeyi esas aldığını ifade eden emniyet yetkilileri, şu konulara dikkat çektiler: "Yolu trafik polisi açıyorsa lamba esas alınmaz. Cihazlarımız buna ilişkin kayıtları incelerken bu gibi istisnai durumları dikkate alıyor. Vatandaşlarımız ceza yiyeceği düşüncesiyle lütfen polis, ambulans ve itfaiye araçlarının geçişlerine engel olmasınlar. Hepsi elektronik cihazlarda olsa da, başında bir insan var. Durumu değerlendiriyor. Kaldı ki, bu gibi durumda geçen vatandaşlarımız, ceza gelse dahi trafik mahkemelerine başvurup, o tarih ve saatlere ilişkin kayıtlar incelenerek durumu ispatlayabilirler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon