Küresel kaygılar artmaya devam ediyor

Avrupa'daki borç krizine ilişkin küresel kaygılar artmaya devam ederken, ABD yönetimi Hazine Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Müsteşarı Lael Brainard'ı Avrupa'ya gönderdi.

Yayınlanma: 01.12.2010 - 16:18
Abone Ol google-news

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Brainard'ın İspanya, Almanya ve Fransa ziyaretlerinde ''Avrupa'daki ekonomik gelişmeleri'' ve ''güçlü ve sürdürülebilir büyüme'' konusunu görüşeceği bildirildi.

Alman hükümeti ekonomi danışma kurulu üyesi Peter Bofinger de, avro için risklerin ''son derece büyük'' olduğunu ve Almanya'nın avroyu koruyup korumayacağına karar vermeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Alman NTV televizyonuna dün demeç veren Bofinger, ''Almanya'da kendimize, avroya sahip olup olmamaya devam etmeyi isteyip istemediğimizi sormamız benim için belirleyici. Bu tartışmayı yapmalıyız, çünkü avronun devam etmesi için değerli bulup bulmadığımızı kendimize sormalıyız'' dedi.

Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF) Başkanı Klaus Regling de Singapur'da yaptığı açıklamada, ''Siz, Avrupa'nın kaos içinde olduğunu, dağıldığını, avronun ortadan kaybolacağını düşünebilirsiniz, ancak bu yanlış'' diye konuştu.

Bu arada G-20 kaynakları, grubun maliye bakanları yardımcılarının Avrupa'da finansal durumu değerlendirdiğini açıkladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler