Harlem'de seçim heyecanı

ABD'de yeni başkanın belirleneceği seçim, New York kentinin kuzeyindeki Harlem sakinleri için tarihi bir heyecana sahne oluyor. Harlem'de halkın tamamına yakınının siyahi aday Barack Obama'ya oy varmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 16:34
Abone Ol google-news

New York kentinin kuzeyindeki Harlem'de seçim heyecanı başladı. Harlem'in ''Martin Luther King'' ya da ''Malcolm X'' adını taşıyan bulvarlarında, halkın tamamına yakını, zaferinden endişe etmedikleri siyahi aday Barack Obama'ya oy veriyor.

Obama'nın kampanyası için aylardır aktif biçimde çalışan ''Harlem4Obama'' (Harlem Obama'dan yana) grubuna üye Ramon Quinones, ''Kazanacak, kesinlikle kazanacak. Ben tam bir Demokrat Partili'yim. Ve Barack Obama, bizi endişelendiren bütün meselelere karşı açık bir tavır sergiledi. Bugün tarihi bir gün, Amerika sonunda gözlerini dünyaya açtı. Bush yönetimi Amerikan rüyasını yıktı'' dedi.

Eski bir kapıcı olan Hesekiah Sumpter, ''Ben her zaman Cumhuriyetçilere oy verdim, ama şimdi Obama'yı seçtim. Onun konuşma tarzını beğeniyorum ve onun bize yardım edebileceğini, söylediğini yapacağını düşünüyorum'' ifadesini kullandı.

Oy vermeye 4,6 ve 9 yaşlarındaki çocuklarıyla gelen beyaz öğretmen Andrea Franks, kızı Zoe'ye, ''Obama kime para verecek'' diye soruyor ve Zoe de, ''Okul ve hastanelere'' yanıtını veriyor. Franks da, ''Artık zeki bir başkana sahip olmamızın vakti geldi. Son 8 yıl bir felaketti. Her şeyin, Amerikan imajının, işin, adaletin yıkıldığını gördük'' dedi.

Ünlü bir Fransız mağazasında çalışan siyahi genç kız Nia, ''Ben bunca tecavüz vakasının olduğu ve gençlerin başka çözüm yolu bulamadığı bir ortamda kürtajın yasaklanmasına karşıyım. Obama bu tercihe açık'' diye konuştu.

Şarkıcı Sheron Regular, ''Tarihi değiştireceğiz'' derken, avukat Michael Colon, ''Öyle heyecanlıyım ki tarif edemem. Obama'nın kazanacağını düşünüyorum, ama yine de heyecanıma engel olamıyorum. Cumhuriyetçiler kazanırsa gezegeni terk ederim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler