"2009 zam oranları belli değil"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılacak zamla ilgili 2009 programında yer alan oranların, artışların belirlenmesinde bağlayıcılığının bulunmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 18:26
Abone Ol google-news

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında ''2009 yılı ilk ve ikinci yarısında asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranlarının belirlendiği'' yönünde ''gerçeği yansıtmayan'' haberlerin yer aldığı kaydedildi.

Asgari ücret artışlarının işçi, işveren ve kamu kesiminin temsilcilerinin katılımıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, emekli aylıklarının artışının da Bakanlar Kurulunca tespit edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, 2009 yılı programında asgari ücret ve emekli aylıkları artışlarına ilişkin yer alan oranların, bütçe hazırlıkları çerçevesinde yapılması gereken öngörüler olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Her yıl yıllık programlarda yapılan benzer öngörüler ile yıl içinde asgari ücret ve emekli aylık artışlarında meydana gelen artış gerçekleşmeleri farklı olabilmektedir. Nitekim 2008 yılı Programında asgari ücret artışı yüzde 6 olarak öngörülmüşken yüzde 9,2 olarak, emekli aylıkları artışları da yüzde 4 olarak öngörülmüşken yüzde 9,4 olarak gerçekleşmiştir. Bu çerçevede, 2009 yılı için asgari ücret artışları Asgari Ücret Tespit Komisyonunca, emekli aylık artışları ise Bakanlar Kurulunca belirlenecektir. Programda yer alan oranlar, bütçe çalışmalarında kullanılan öngörülerden ibaret olup artışların belirlenmesi aşamasında bağlayıcılığı bulunmamaktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler