Akman'dan ortaklık itirafı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Rehber Limited Şirketi'ne ortak olduğunu itiraf eden RTÜK Başkanı Zahit Akman, RTÜK Yasası'na göre buna engel bir durum olmadığını ileri sürdü. Akman "Benimle ilgili bir tane yargı hükmü getirsinler, ben şu dakika buradan istifa edeceğim" diye konuştu.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 17:51
Abone Ol google-news

RTÜK Başkanı Zahid Akman, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Kanal 7'nin yöneticisi Zekeriya Karaman ile Rehber Limited Şirketi'ne ortak olduğunu itiraf ederken; bunun bir sermaye şirketi olduğunu, RTÜK Yasası'na göre ortaklığına bir engel bulunmadığını ileri sürdü. Akman, kendisine karşı medyada bir linç kampanyasının sürdürüldüğünü savunarak, sonuna kadar direneceğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, dün RTÜK bütçesinin görüşmeleri sırasında büyük tartışmalara ve kavgaya neden olan RTÜK Başkanı Zahid Akman, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Kanal 7'nin yöneticisi Zekeriya Karaman ile Rehber Limited Şirketi'ne ortak olduğu yönündeki belgeleri doğruladı. Akman, RTÜK üyeliğine seçilmeden önce birçok şirketin ortağı olduğunu, ancak daha sonra bunlardan ayrıldığını, sadece Rehber ve Hayat anonim şirketlerine ortaklığının kaldığını söyledi. Rehber Limited Şirketi'nin kuruluş amacını "her türlü matbuatın basın yayın ve dağıtımı, reklam tanıtımı ve organizasyonların yapımı, özel eğitim ve öğretim işleriyle inşaat taahhüt işleri ve Türk Ticaret Yasası'na uygun her çeşit ticari sanayi malın imalı, alım satımı ve pazarlanmasıyla ithalat ve ihracatın yapılması, televizyon ve diğer kurum ve kuruluşlara her türlü sesli ve görüntülü yapımlar hazırlayarak satmak" olarak sıralayan Akman, bunun bir sermaye şirketi olduğunu ve RTÜK Yasası'na göre ortaklığına engel bir durumun olmadığını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun kendisini hep töhmet altında bıraktığını, kendisinin şerefli, izzetli ve ahlaklı bir insan olduğunu savunan Akman, "Benim makam derdim yok. Böyle şerefimi, ahlakımı herhangi bir belgeye dayanmadan tamamen gazete kupürleriyle lekelemeye, karalamaya kalkanlara karşı benim Meclis'ten başka nerem var sığınacak? Ortada yargıya intikal eden herhangi bir konu yok. Yargı beni çağırıp orada kendimi savunamıyorum. Savcının bir soşturma başlattığını duydum, oradan da birşey gelmiyor" dedi. Bir medya linciyle karşı karşıya olduğunu ileri süren Akman, "Ben niye istifa etmiyorum. Benim ailem, çocuklarım, sosyal hayatım var. Seyahatimi iptal ederek gelmemin tek bir sebebi var, haklı olan ortaya çıksın. Yüce Meclis'te her şey gündeme gelsin ve cevabını vereyim. Haklı bir cevap olmazsa da ben çıkıp gideyim, istifa edeyim. Geçmiş birtakım konulardan falanın ifadesi, filanın iddiasıyla lince tabi tutuluyorum. Elbette buna karşı direniyorum, sonuna kadar direneceğim. Benimle ilgili bir tane yargı hükmü getirsinler, ben şu dakika buradan istifa edeceğim" diye konuştu.

Akman, DTP'lilerin TRT'den Kürtçe yayının geliştirilmesiyle ilgili soruları üzerine, geçen hafta Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan bir telefon aldığını, TRT'nin bu yetkisine engel olacak bir yönetmelik olup olmadığının kurulda görüşülerek netleştirileceğini söyledi. Akman, kurulun bu konuya yaklaşımının son derece olumlu olduğunu bildirdi.

CHP'den hodri meydan


CHP'li Mustafa Özyürek, Akman'ın CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'nu milletvekillerinin önünde hesaplaşma çağrısı yaptığını anımsatarak, "Burası ne mahkeme, ne televizyon stüdyosu. Burası bütçelerin görüşüldüğü yer. Zahid Akman'ın kişisel arzularını tatmin edecek bir platform değil" dedi. Özyürek, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, Akman ile dilediği televizyonda tartışmaya hazır olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler