Tüzmen'den WikiLeaks yalanlaması

AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Wikileaks'de yer alan Petrol Karşılığı Gıda Programı kapsamında Irak ile yapılan ticarete ilişkin rüşvet iddialarını yalanladı.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 10:03
Abone Ol google-news

AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Wikileaks'de hakkında yer alan rüşvet iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. İddialara konu olan Petrol Karşılığı Gıda Programı'nın BM tarafından oluşturulan Özel Komisyon tarafından da araştırıldığını ifade eden Tüzmen, program kapsamında Irak ile en fazla ticaret yapan ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunmasına rağmen, sonuç raporunda bununla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi veya bulgunun yer almadığını kaydetti. Sözkonusu dönemde Irak ile yapılan ticaretin Başbakanlık Teftiş Kurulu dahil muhtelif kuruluşların denetim birimleri tarafından da değişik yönleriyle incelendiğini belirten Tüzmen şunları söyledi:

"İncelemeler sonucunda bugüne kadar tarafımıza intikal eden herhangi bir olumsuz bulgu ya da bilgiye rastlanmamıştır. Görev yaptığım dönemde uygulamaya koyduğumuz Komşu ve Çevre Ülkeler ile Ticareti Geliştirme Stratejisi çerçevesinde, Türkiye'nin ticari menfaatleri en kritik dönemde en üst düzeyde korunmuştur. Irak ile başlatılan ve diğer komşu ülkelere yaygınlaştırılan bu strateji sayesinde bugün başarıyla takip edilen komşu ülkeler ile dostluk politikaların da temelleri atılmıştır. Komşu ve Çevre Ülkeler Stratejisini, en kritik dönemde, bugün üzerimize atılmaya çalışılan iftira ve karalamalara karşı karşıya kalacağımızın bilincinde olarak uygulamaya devam ettik. Kimlerin çıkarlarına dokunduğumuzu ve kimlerle dans ettiğimizi biliyorduk. Irak'a işadamları ile birlikte yaptığımız ziyaretleri, her türlü provokasyona rağmen tüm risklerini de alarak gerçekleştirmeye devam ettik. Çalışmalarımızın sonuçlarını da neredeyse sıfır noktasında aldığımız Irak'ın en önemli ilk üç pazarımız konumuna yükselmesi ile almış olduk."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler