Suçu yok, tahliye bekliyor

Devrimci Karargah Örgütü'nün ilk operasyonunda tutuklanan Ergin Öncü'nün hakkındaki bütün deliller çürütülmesine karşın 18 aydan beri tutukluluğu sürüyor. Bostancı operasyonu kapsamında gözaltına alınan Öncü'nün örgüt üyesi olmaktan ve ruhsatsız silah bulundurmaktan yargılanıyor. Gümrük muhafaza memuru olduğu için kendisine verilen silahın ruhsatlı olduğu ortaya çıkan Öncü'nün, örgütle tek ilişkisinin de ailesine ait internet kafede çalışan Fatih Öncü ile tanışıyor olması.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 10:11
Abone Ol google-news

Polisin 27 Nisan 2009’da Bostancı’da bir eve yaptığı baskında Orhan Yılmazkaya’nın öldürülmesiyle başlatılan Devrimci Karargah Örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ergin Öncü, 18 aydan beri suçunu bilmeden Tekirdağ 1 No.lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu.

Devrimci Karargah Örgütü’nün ilk operasyonunda gözaltına alınan Öncü, savcılık iddianamesinde; suçlamalar ruhsatsız silah bulundurmak, Orhan Yılmazkaya’nın evinden çıkan bir kimliğin fotokopisini sağlamak, Orhan Yılmazkaya ile aynı resim karesinde yer almak, Ergenekon sanıkları ile telefon görüşmeleri yapmak, ailesine ait internet kafenin sabit hardisklerinde yapılan inceleme sonuçlarına göre yasak sitelere girmek ve bu kafede örgüt sempatizanı Fatih Aydın’la ilişkili olmakla suçlanıyordu.

Ancak savcılım soruşturması sırasında Karaköy Liman İşletmeleri’nde gümrük memuru olan Ergin Öncü’nün üzerinden çıkan silah ve mermilerin ruhsatlı olduğu ve çalıştığı kurum tarafından verildiği Karaköy Liman Mülki İdare Amirliği’nden gönderilen resmi yazı ile ortaya çıktı.

Bostancı operasyonunda ölü olarak ele geçirilen Orhan Yılmazkaya ile aynı fotoğraf karesinde yer aldığı iddiaları üzerine avukatının ısrarları sonucu getirilen fotoğraflarda Orhan Yılmazkaya’nın yanındaki kişinin Ergin Öncü olmadığı görüldü.

Ergin Öncü’ye yönelik suçlamalardan biri de Orhan Yılmazkaya’nın evinden çıkan Timur Aşık’a ait kimlik fotokopisini sağlamaktı. Bir gümrük müşavirliği firmasında çalışan Timur Aşık’ın gümrüğe girip çıkmak için kuruma verdiği kimlik fotokopisinin Ergin Öncü tarafından alınarak örgüte ulaştırıldığı iddiasının da gerçek olmadığı belgelerle kanıtlandı.

Gümrük Müdürlüğü’nden gelen yazıda Timur Aşık’la Ergin Öncü’nün karşılaşmalarının mümkün olmadığı, Ergin Öncü’nün kurumdaki kimlik almak gibi bir görevi bulunmadığı ve ayrıca kimlik sahibi Timur Aşık’ın gümrük giriş kartı almak için başvuru tarihi olan şubat 2010 tarihinde Ergin Öncü’nün zaten tutuklu olduğu belirtildi.

Yasak olan sitelere girmek ve bu sitelerden yazı ve fotoğraf indirmek suçlamasının delili olarak da Ergin Öncü’nün ailesine olan internet kafeden alınan sabit diskler gösteriliyor. Günde onlarca kişinin geldiği internet kafede bu sitelere kimlerin girdiğinin nasıl belirlendiği de sorusunun yanıtı bulunmuyor.

Ergin Öncü’ye yönelik en son suçlama da Ergenekon sanıkları ile telefon görüşmelerinde bulunmaktı. Ancak yapılan incelemelerde Ergenekon sanıkları ile görüşmelerde bulunduğu öne sürülen telefon numaralarından birinin bir GSM şirketine diğerinin ise bir seyahat firmasına ait olduğu ortaya çıktı.

Geriye bir tek ailesine ait kafede çalışan Fatih Aydın’la tanışması kalıyor. Bir işletmede çalışan bir suçludan dolayı işletme sahibinin ve aile üyelerinin tanışmasının suç olduğu da ilk kez bu davada görülüyor.

Kendisiyle birlikte Devrimci Karargah Örgütü’nün ilk dalgasında tutuklanan ve her birinin Orhan Yılmazkaya ile tanışıklığı olmalarına karşın kişilerin bile salındığı davada, hakkındaki bütün delillerin çürütüldüğü Ergin Öncü ise 18 aydan beri tahliye olmayı bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler