Pişmanlık yasasından faydalanmak istiyor

Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından olan ve bugünkü duruşmada pişmanlıklarını ifade eden Alparslan Arslan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün salonu boşaltarak kendisini dinleyebilecekleri önerisini kabul etmedi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 10:35
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasında Hilmi Öztürk'ün tanık olarak dinlendiği sırada söz alan Arslan, ''Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istiyorum. Gelişen durumda pişmanlığım söz konusu'' dedi.

Başkan Şengün ise ''Sadece pişmansın. Beyanda mı bulunacaksın? İstediğin nedir? İstersen salonu boşaltıp, seni dinleyebiliriz. Baskı altında mı hissediyorsun?'' dedi.

Arslan ise ''Yok sayın başkan. İşlediğim suçlardan dolayı vatandaş olarak pişmanım. Teker teker ifade etmem gerekiyorsa ifade ederim'' diye karşılık verdi.

Başkan Şengün de ''Daha önce beyanlarını aldık. Anlatmak istediğin bir şey mi var? Bildiklerini anlat, dinleyelim seni. Anlatmadığın, unuttuğun varsa dinleyelim'' şeklinde konuştu.

Arslan ise pişman olduğunu, devlete ve milletine bağlı olduğunu tekrarladı.
Şengün'ün ''Yalnız konuşmak ister misin?'' diye sorduğu Arslan, ''Öyle bir düşüncem yok'' yanıtını verdi.

Bunun üzerine Şengün, diğer tanığın beyanının bölünmemesi için bugün dinlenmeyeceğini ifade ederek, duruşmayı yarın devam edilmek üzere ertelediklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler