"Hükümet çözüm üretmeli"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, hükümetin, ''halkın yararına olan her şeyi ticarileştirmekten ve kamu hizmetleri üzerinden 'pazarlamaya' çalışmaktan vazgeçerek, çözüm bekleyen sorunlara kalıcı çözümler üretmek için çalışması gerektiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 11:28
Abone Ol google-news

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Fas'ın Kazablanka şehrinde yaptığı bir değerlendirmede, ''Sağlık ve eğitim sistemini biz döviz kazandırıcı hizmet olarak değerlendiriyoruz ve ihracat desteği kapsamına alıyoruz. Türkiye'nin hep mal ticaretini konuşuyoruz. Hizmet ticaretini de konuşmamız gerekiyor. Türkiye önemli bir hizmet ihracatçısı'' ifadesini kullandığını anımsattı.

Eğitim ve sağlık gibi hizmetler üzerinden mal ticareti ve ihracat hesapları yapılmasını eleştirdiklerini belirten Kılıç, şöyle devam etti:

''Çağlayan'ın açıklamasının devamında 'Yurtdışından öğrenci getirip okutması karşılığında döviz elde etmesini dikkate alarak üniversitelerimizi de ihracatçı kabul ederek teşvik vereceğiz' şeklinde ifadeleri bulunuyor. Üniversitelerin 'ticari işletme', eğitim hizmetini ve üniversitelerin yurtdışından 'ihraç edeceği' öğrencileri de 'ticari mal' olarak görüyor. Kamu yararı gözetilerek hayata geçirilmesi gereken hizmetlerin 'hizmet ihracatı' anlayışı üzerinden değerlendirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Hükümet, halkın yararına olan her şeyi ticarileştirmekten ve kamu hizmetleri üzerinden 'pazarlamaya' çalışmaktan vazgeçmeli, ülkenin çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalışmalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler