WikiLeaks: Ruslar PKK'ye silah verdi

WikiLeaks'te son olarak "Ruslar PKK'ye silah verdi" belgesi yayınlandı, izleyen saatlerde ise Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı "Hakkâri'de Rus yapımı 2 el bombası bulundu" açıklaması şaşırttı.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 12:55
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde saat 14.00 itibarıyla yapılan açıklamada, "Hakkâri ili Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait, Rus yapımı 2 adet el bombası bulunmuştur" denildi. El bombaları, 1 Aralık Çarşamba günü sabah saat 6.00 sıralarında yapılan bir faaliyet sırasında bulundu.
 

"Ruslar, PKK'ye mafya aracılığıyla silah sattı"

The Gurdian gazetesinde bugün yayınlanan "Wikileaks belgesine" göre, Rus hükümeti ve istihbaratı, PKK'ye Rus mafyası aracılığıyla silah sattı.

Rus mafyasının Avrupa'daki çalışmalarını takip edip dava konusu yapan İspanyol başyargıç Jose Pepe Grinda 13 Ocak 2010'da Madrid'deki ABD büyükelçiliğinde ABD yetkililerine Rus mafyası ve Rus istihbaratı arasındaki bağlantı üzerine yaptığı araştırmanın sonuçlarını anlattı. ABD büyükelçiliği ise bu toplantıyı özetleyip Washington'daki dışişleri bakanlığına gönderdi. Wikileaks sayesinde toplantıyı bütün dünya öğrendi.

ABD dışişleri bakanlığına gönderilen telgrafta, İspanyol başyargıcın Rusya'nın "gerçek bir mafya devleti" haline geldiğini, Rus gangsterlerin Kremlin ve Rus istihbaratından yakın destek ve koruma gördüğünü öne sürdüğü belirtildi. Rusya'nın kirli işlerde mafyayı kullandığını iddia eden İspanyol başyargıç, "Türkiye'yi destabilize etmek için" Rus mafyası aracılığıyla PKK'ye silah yardımı yapıldığını iddia etti. Bu amaç için de halen İspanyol hapishanelerinde bulunan Rus mafya lideri Zahary Kalashov'un kullanıldığını savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler