Avcılar gelecek yıl karanfille geçiş yapacak

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde vurdukları av hayvanlarıyla geçtikleri için tepki toplayan avcılar, törenlerde karanfil dağıtmayı kararlaştırdı.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 13:04
Abone Ol google-news

Edirne merkez ve ilçelerindeki avcılar kulübü başkanları, İl Çevre Orman Müdürü Abdullah Bülbül'ü makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından başkanlar, kendi aralarında toplandı.
Edirne Avcılar Kulübü Başkanı Murat Şirmen, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, medyada avcıların ''vahşi ve cani'' olarak gösterilmesinin tüm avcıları üzdüğünü söyledi.
Şirmen, şöyle konuştu:

''Edirne'deki avcı kulübü başkanlarıyla buluştuk. Seneye törenlerde nasıl geçiş yapacağımızı konuştuk. Gelecek yıl, silahsız olarak, ama çok kalabalık olarak geçiş yapacağız. Ayrıca bize vurulan 'vahşi ve cani' damgasını kınadık, hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Sessiz toplum olarak bilinen avcılar, bu durum karşısında sessiz kalmayacaktır.''

Şirmen, törenlerde karanfil dağıtılmasını kararlaştırdıklarını duyurdu.

Talatpaşa Asfaltı'nda 25 Kasım tarihinde yapılan Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü kutlama törenlerinde avcılar, hem yaya olarak ellerinde ve hem de araçlarına bağlanmış şekilde vurdukları ördek, kaz, domuz gibi av hayvanlarını resmi geçitleri sırasında sergilemiş, bu durum, geçit töreninin ardından bazı medya kuruluşlarında ''vahşet'' olarak değerlendirilmişti.

Çevre ve Orman Bakanlığı da duruma el koyarak, soruşturma başlatmış, bazı hayvan hakları savunucuları, suç duyurusunda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler