THKP-C ve Devrimci Yol davasına devam edildi

THKP-C ve Devrimci Yol terör örgütlerine üye oldukları iddiasıyla 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 13:17
Abone Ol google-news

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanıklar Tuncer Topal, Ezgi Özdemir, Halil Mert, Ferhat Kaya, Eren Sönmez, Görkem Özdemir, Ulaş Karaşal, Raşit Özdemir ve avukatları katıldı.

Sanık avukatları hazırladıkları ortak dilekçeyi mahkemeye sundu. Dilekçede, mahkemece Samsun Emniyet Müdürlüğüne yazılan müzekkereye verilen cevapta, soruşturma evresinde alınan kararda HTS bilgileri talep edilmediğinden, bu bilgilerin mevcut olmadığı, istenilen ses dosyalarının ise Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının kararına istinaden yedeklemesi kalmayacak şekilde imha edildiğinin anlatıldığı aktarıldı.

''Samsun Emniyet Müdürlüğünün bu yanıtının, son derece kaygı verici olduğu, kolluğun yanlı ve ön yargılı tutumunu, sanıklar aleyhinde sahte delil yaratma veya mevcut lehe delilleri karartma, maddi gerçekliğin gizlenmesi ve sanıkların birer suçlu gibi resmedilme çabasını doğruladığı'' iddia edilen dilekçede, 5271 sayılı CMK ile tanımlanmış hukuki sınırları aştıkları ileri sürülen kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

Sanıklarla birlikte ele geçirilen flash bellek üzerinde parmak izi incelemesi yapılması talep edilen dilekçede, tüm sanıkların beraatına karar verilmesi de istedi.
Sanık avukatlarından Ömer Kara, dava dosyası delillerinde bulunan flash belleğe, kolluk tarafından usule uygun şekilde el konulmadığını öne sürerek, bunun deliller arasından çıkartılması talebinde bulundu.

Kara, ayrıca dosyada bilgi notu adı altında emniyet tarafından hazırlanmış olan ve kimin tarafından hazırlandığı da belli olmayan belgelerin dosyadan çıkartılmasına karar verilmesini istedi.

Söz konusu flash bellek üzerinde parmak izi incelemesi yaptırılması ve bunun içeriğinin delil olarak değerlendirilmemesi taleplerini reddeden mahkeme, ancak söz konusu flash bellek üzerinde tarafsız bilirkişi tarafından teknik inceleme yaptırılmasına karar verdi.
Mahkeme, bilgi notu adı altında yer alan belgelerdeki bilgilerin büyük kısmının sanıklarla ilgili olmayışı, son bölümde sanıklardan Halil Mert ile ilgili olarak yapılan değerlendirmenin sanığa atılı eylem ile aynı oluşu ve aynı konuda dosyada imzalı başkaca belgelerin bulunması karşısında söz konusu belgenin dosyadan çıkartılması talebinin reddini kararlaştırdı.

Kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulması talebinin de reddine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler