Irak'ta kan durmak bilmiyor

Irak'ta saldırılar sürüyor. Başkent Bağdat'ta bugün düzenlenen saldırılarda 17 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Başkent'in güneyinde havan topu saldırısında 1 kadın ile 2 çocuğu öldü. Musul'daki saldırılarda ise 3 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 22:42
Abone Ol google-news

Bağdat'ın doğu kesimindeki Şii nüfusun ağırlıkta olduğu El Mestal bölgesinde bir otobüs deposunda bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 2'si kadın, 11 kişi öldü. Saldırıda 21 kişi yaralandı.

Bağdat'ın yine Şii ağırlıklı Kahira bölgesinde bir pazar yeri yakınında yola yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Başkentin merkezinde, bir Şii yetkili ile Irak Yönetim Konseyinin 4 üyesinin bulunduğu konvoyu hedef alan yola yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda da 1 kişi öldü. Yetkililerden ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda, 5 koruma ile çevredeki 4 sivil yaralandı. Bağdat'ın doğu bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda da bir polis öldü.

Bağdat'ın güneyindeki Madain'de havan topu mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu 1 kadın ile 2 çocuğu hayatını kaybetti.

 

Musul

Son aylarda şiddetin arttığı Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde düzenlenen saldırılarda da 4 kişi öldü. Musul'da, yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı, düzenlenen silahlı saldırılarda da bir sivil ile bir polis öldü.

Kentin kuzey kesiminde, bir polis devriyesini hedef alan bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında saldırgan ölürken, 4 polis yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler