Uganda muhalefetinden erkeklere çağrı

Uganda muhalefeti, erkek yandaşlarına, seçimlerde iktidar partisine oy atmayacakları sözünü verene kadar, eşlerine "seks boykotu" uygulamaları çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 14:39
Abone Ol google-news

Uzmanlar, şubat ayında yapılacak genel seçimlerde Devlet Başkanı Yoweri Museveni ve partisi Milli Direniş Hareketi'nin (NRM) tekrar iktidara geleceği öngörüsünde bulunuyor.
Muhalefetten Stanley Kalembaye, bir toplantıda erkeklere yönelik konuşmasında, "Muhalefeti desteklediğinizi söylüyorsunuz, ancak karılarınız hala NRM'ye oy veriyor. Karılarınıza, partilerini değiştirene kadar kocalık görevlerinizi yerine getirmeyeceğini söylemenizi istiyorum" dedi.

Demokratik Değişim Forumu (FDC) adayı Kalembaye, evde çocuk-çocuk ve ev işleriyle uğraşırken iktidarın icraatlarından haberi olmayabilecek olan eşlerine, NRM iktidarının işsizliğe yol açtığını ve büyümeyi sağlayamadığını anlatmalarını istedi. Kalembaye, erkeklere "karıları hala durumu anlamazlarsa, kendileriyle seks yapmayı bırakmalarını" tavsiye etti. Afrika ülkelerinde seks grevleri daha önce de siyasi silah olarak kullanılmıştı, ancak bunlar daha ziyade kadınlar tarafından kocalarına uygulanıyordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler