Atina'da öğrenciler protesto yürüyüşü yaptı

Yunanistan'da öğrenciler, ''öğretim koşulları'' ile hükümetin ''üniversitelerin özelleştirilmesini öngören uygulamalarını'' protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 15:19
Abone Ol google-news

Başkent Atina'nın merkezindeki Panepistimiu caddesinde toplanan öğrenciler, yoğun güvenlik önlemleri altında Yunanistan Parlamentosu'nun da bulunduğu Sindagma Meydanı'na yürüdüler.

Öte yandan, Çevik Kuvvet ekiplerinin kurduğu barikatı aşmaya çalışan öğrenciler ile güvenlik ekipleri arasında arbede yaşandı. Polis, protestocu gençlere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Olaylarda 5 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gösteri nedeniyle, kent merkezi trafiğe kapatılırken, ulaşımda da zorluklar yaşandı.

Öte yandan, Selanik, Trakya, Girit, Patra ve Yanya kentlerindeki üniversitelerin de aynı protesto çerçevesinde öğrencilerce işgal altında tutulduğu ve işgal eyleminin önümüzdeki Salı gününe kadar sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Öğrencilerin ayrıca, Atina'da 6 Aralık 2008 tarihinde polis kurşunu ile yaşamını yitiren 16 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos'u anma töreni düzenlemelerinin beklendiği de bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler