Dersliklere takılan 'jammer' cihazları söküldü

Adıyaman Üniversitesinde sınavlarda kopya çekilmesinin önlenmesi için dersliklere takılan sinyal kesici cihazlar (jammer) söküldü.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 18:26
Abone Ol google-news

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, yaptığı açıklamada, 2 ay önce taktırdıkları sinyal kesici cihazların, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'nın, bu cihazların üniversitelerde kullanımının yasak olduğuna ilişkin yazısı üzerine söküldüğünü bildirdi.

Sinyal kesicilerin üniversitelerde kullanılabilmesi için YÖK'ün bir çalışma yürüttüğünü belirten Gündüz, söktürdükleri sinyal kesici cihazları bu çalışma tamamlandığında yeniden monte ettireceklerini söyledi.

Gündüz, şöyle konuştu:
''Öğrenciler derslerini daha rahat bir ortamda dinlesin ve çalan telefonlarla dersler bölünmesin, bir de son zamanlarda yaşanan sınavlarda kopya çekilmesi olaylarının önüne geçmek için bu yola başvurduk. YÖK'ten de bu uygulamamıza ilişkin olumlu yönde destek aldık.
Sinyal kesici cihazların kullanımına ilişkin YÖK bir çalışma yürütüyor, yasal bir düzenleme yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlanıncaya kadar cihazları kullanmayacağız. Bu cihazların kullanımına ilişkin kısıtlama kaldırıldığında cihazları yeniden kullanmaya başlayacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler