Kocaman: Sorumluluk hepimizin

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu çok istediklerini ve bunun için gerekli güce sahip olduklarını belirterek, ''İkinci yarı şampiyonluğa daha yakın olacağız, sorumluluk hepimizin'' dedi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 18:42
Abone Ol google-news

Kocaman'ın Fenerbahçe Televizyonu'ndaki ''Teknik Analiz'' programında yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde yayınlandı. Şampiyon olmak için her türlü çabayı gösteren bir takıma sahip olduklarını ifade eden Kocaman, ''Biz bu sene şampiyon olmak istiyoruz. Bunu hepimiz çok istiyoruz ve gücümüzün olduğunu da biliyoruz. Çeşitli zorluklardan geçtiğimizin farkındayız. Bütün bunların ortasında bizim en büyük gücümüz taraftarımız ve bizim için en yaralayıcı durum, onların karşımızda olduğunu hissetmek olur. Bütün oyuncularım için söylüyorum bunu.

Şampiyon olmak için her türlü çabayı gösteren bir takımımız var ve bizim en büyük gücümüz taraftarımız. Kolay bir evrede değiliz. Arka arkaya 3 sezondur şampiyonluktan ayrı kalmanın yanı sıra geçen sezon son maçta şampiyonluğu kaybetmemizin de etkisi var, ancak bunların tümünü geride bırakacağız, ikinci yarıda şampiyonluğa daha da yakın olacağız, sorumluluk hepimizin'' ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in lideri Trabzonspor ile aralarındaki 6 puanlık farkı hatırlatan Kocaman, ''Kayserispor, Bursaspor ve Beşiktaş gibi takımların oluşturduğu bir şampiyonluk yarışı var. Biz bu sene biraz fazla puan kaybettik. 6 puanlık farkın temel nedeni bu aslında. Trabzon'da aldığımız mağlubiyetle başladı bu durum. Hemen yanı başımızda ve üstümüzde olan takımlara karşı saygıda kusur etmeden galip geleceğiz ve 3'er puanı alacağız. Şu an için 6 puanlık fark önemli değil diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

''Gücümüzü taraftardan alıyoruz"

Hafta sonu Kardemir Karabükspor ile yapacakları maçı da değerlendiren Kocaman, ligin ilk yarısında kalan son 3 maçta güçlerini herkese göstermek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Rakibimiz tipik özellikleri olan bir takım. Deplasmanlarda çok etkili gözükmüyorlar, ancak kendi sahalarında başarılı sonuçlar alıyorlar. Deplasmanda oynarken 6-7 kişilik bloklarıyla rakibi bekliyorlar. Ligimiz için sürpriz bir güç haline geldiler. Gol arayan bir takım Karabükspor.

Temel amacımız, yüksek baskılı oyunumuzla Karabükspor'un silahlarını kullanmalarına izin vermemek. Moralleri de iyi biliyoruz, son maçta 5 gol attılar. Şu anki ihtiyacımız kalan son 3 maçta gücümüzü taraftara ve herkese gösterebilmek. Ben ima etmiyorum, açıkça içimden gelenleri söylüyorum. Gücümüzü taraftardan alıyoruz, onlar bizim en büyük parçamız.''

Aykut Kocaman, tüm oyuncuları bir araya getirildiğinde Fenerbahçe'nin kadro kalitesinin Türkiye standartlarının çok üstünde olduğunu savundu. Sakatlıkların takımın gidişatını etkilediğini dile getiren Fenerbahçe Teknik Direktörü, ''Her zaman her yerde temel problemlerimizin yanı sıra dile getirdiğim en önemli şeylerden biri, tüm oyuncularımız bir araya geldiğinde, kadro kalitemizin Türkiye standartlarından çok yukarıda olduğu. Bundan kuşkum yok.

Temel problemimiz, bu zenginliği oluşturan oyuncularımızın hem takıma hem mesleğe ait konsantrasyonlarının tam olarak oluşmamış olmalarıydı. Takıma dönmeleri ve uyum sürecini atlatmış olmalarıyla ve bana alışmış olmalarıyla birlikte ikinci yarıya dair umutlarımız artıyor'' ifadelerini kullandı.

"Barcelona'yı barcelona yapan şey bol pas"

''Barcelona'yı Barcelona yapan şey bol pas ve bol pasın bu oyunun temeli olduğuna inanmaları'' diyen Kocaman, ''Hiç düşünmeden sürekli topun hareketini sağlıyorlar. Oyunlarının temeli bu. Bizim de hızlı hücumlarımız çok iyi ve bunu çok iyi yapıyoruz ve daha da artıracağız. Ancak bununla birlikte topa sahip olma duygumuzun da biraz daha artması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Son iki maçta toplam 18 net gol pozisyonuna girdiklerini kaydeden Kocaman, pozisyon bulma ve değerlendirme anlamında sorun yaşamadıklarını belirterek, ''Bizim temel sorunumuz, maçların bazı bölümlerinde topu daha kaliteli ve sabırlı, dikkatli kullanmamız gerektiği. Rakiplere kolay pozisyon verme sıkıntımız var. Ben dahil bütün antrenörlerin asıl önem verdiği şey, takım savunmasının iyi yapılması. Gol pozisyonlarına girmek de en az bunun kadar önemli. Bana sorulursa ben uzun vadeli başarılarda takım savunmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.
Merkezde oynayan, takım savunmasında ve hücumda etkili olan oyuncular için Kocaman, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Top rakipteyken, mümkün olduğu kadar topu karşılayan grubun destekçileridir onlar. Dalga kıran vazifesi görüyorlar. İkinci olarak da top sizdeyken oyunun antrenörün istediği yere taşınmasına yardımcı olmalarıdır. Bununla birlikte hem savunmaya hem hücuma verdikleri destek onların kalitesini gösterir. Bu oyuncular, top kayıpları en az olması gereken oyunculardır.

Garanti pas yüzdelerinin çok yüksek olması, oyun kurmaları, direk pas atmaları gerekiyor. Ülkemizde bu oyunculardan çok fazla şey bekleniyor. Evet tüm bunları yapan oyuncular var. Selçuk'tan da Cristian'dan da Mehmet Topuz'dan da Emre'den de bunu bekliyorum.''

''Top ayağına geldiğinde ıslıklanan hangi sporcu başarılı olabilir"

Taraftarların bazı futbolculara karşı olumsuz tavırlarının takımın geneline yansıdığına dikkati çeken Kocaman, ''Protesto edilerek performansı artan kaç tane sporcusu olabilir?'' sorusunu yönelttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ''Fenerbahçe'nin, Mustafa Denizli döneminde yaşadığı ilk şampiyonluğunda çıkmıştı 'Hep Destek Tam Destek' sloganı ve Fenerbahçe tribünleri bunu sadece slogan olarak bırakmayıp gerçek hayata yansıtmışlardı ve çok zor bir dönemde Fenerbahçe şampiyon olmuştu. Önümüzde böyle bir örnek var ve bu örneği yaşatanlar bugün hala maçlara gelen insanlar. İkinci bölüme ise oyuncular tarafından bakılmalı.

Protesto edilerek performansı artan kaç tane sporcu olabilir? Top ayağına geldiğinde ıslıklanan hangi sporcu başarılı olabilir. Bu işin en önemli noktası teşviktir. Teşvik edilirseniz daha iyi olursunuz, alkış aldığınız zaman daha çok istersiniz. Bu tartışılmaz bir gerçek. Yaptığınız işin kabul gördüğünü görürseniz bir adım daha ileriye gitmek için çabalarsınız. Bunun tersi olduğunda da ben de dahil olmak üzere bütün sporcular oyundan kaçar, kalabalığa karışmaya çalışır.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler